Skip to content

Iva Smojver & JazzIVA na Danima Ksavera Šandora Gjalskog U Zaboku

iva smojver

Ovog četvrtka 24.10. Iva Smojver nastupa u programu Dana Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku i sa svojim bandom JazzIVA najavljuje odličan koncert koji ne smijete propustiti.

Dani Ksavera Šandora Gjalskog cijenjena su kulturna manifestacija koja se tradicionalno održava u Zaboku u čast ovoga hrvatskog književnika rođenog daleke 1854. u Gredicama kraj Zaboka. Svake godine krajem listopada, u tjednu u kojemu je Gjalski rođen, pozornost kulturne javnosti okreće se njegovu rodnom kraju, jer u sklopu Dana Gjalskog dodjeljuje se jedna od najprestižnijih književnih nagrada u Hrvatskoj.

No uz književnost, manifestacija u Zabok donosi i niz drugih, raznovrsnih kulturnih programa od kazališnih predstava, preko promocija knjiga do koncerata. A ove godine čast da nastupi na Danima Gjalskog dobila je upravo talentirana glazbenica i pjevačica Iva Smojver sa svojim bandom JazzIVA.

Za nastup na Danima Iva je odabrala svježi i zanimljivi repertoar u svom specifičnom spoju jazzy, funk, soul i RnB glazbenih utjecaja. Tako nas i na koncertu u Zaboku očekuju poznati glazbeni brojevi iz Ivine pjesmarice – Adele, Amy Winehouse, Incognito, Beyonce, Erykah Badu, Jessie Ware, Laura Vane, Ledisi, Norah Jones, Sade, Jamie Cullum i još puno glazbenih iznenađenja.

Zato pridružite nam se u tradicionalnom okupljalištu zabočkih ljubitelja dobre glazbe – u caffe baru Polanović. Iva najavljuje odličan koncert i poručuje:

U četvrtak 24.10. dobra glazba je na Danima Šandora Ksavera Gjalskog u Zaboku!

Svirka počinje u 21:00. Ulaz je slobodan.