Istražitelji sumnjaju u ispričanu verziju i rekonstruiraju događaj

Iako se čini da policija i tužiteljstvo bezuspješno tapkaju u rasvjetljavanju ubojstva studenta Hrvoja Turibaka (24) u Španskom, neslužbeno se može čuti da zapravo strpljivo slažu mozaik događanja u stanu mladićeve obitelji kobne subote 7. srpnja
 
Oprezni su po pitanju tumačenja svega onog što se taj dan događalo kod Turibakovih s obzirom na to da još traju neka vještačenja, ali i zbog činjenice da je nepoznati ubojica, tko god to bio, još na slobodi.
Dvije verzije događaja
Jedini je osumnjičeni, barem kako stvari trenutačno stoje, mlađi brat ubijenog koji je policiji poricao zločin te odbijao, navodno iz vjerskih razloga, poligrafsko ispitivanje. Njegova verzija događaja, odnosno odlazak od kuće na rolanje i pronalazak mrtvog tijela u stanu, istražitelje, neslužbeno doznajemo, najviše kopka te kako se može čuti, sve više vjeruju da je ovaj scenarij neuvjerljiv i nemoguć.
S obzirom na to da mlađeg Turibaka i dalje sumnjiče za teško ubojstvo, sve se više bave tezom da je zločin možda bio počinjen zapravo prije nego što je 22-godišnjak napustio stan zbog rekreacije. Vremenski je to bilo moguće, a istražitelji, neslužbeno doznajemo, ne vjeruju da bi se tako što moglo dogoditi samo u 17 minuta, vremenu za koje se još ne zna što je brat ubijenog radio od trenutka kad su ga snimile nadzorne kamere na hotelu Antunović u 14.38 sati do dolaska u stan. Sumnjičeći mlađeg brata i dalje, neslužbeno doznajemo, sve više vjeruju da je 24-godišnjak život izgubio nedugo nakon što su roditelji otišli iz stana u uobičajenu tjednu kupnju.
Trag papuče u krvi
Kakvog su raspoloženja bili sinovi i kakvi su im bili planovi za taj dan, roditelji su vjerojatno već ispričali policiji, no koliko su pritom bili otvoreni i jesu li za ponovljenih razgovora možda otkrili kakav koristan detalj ili podatak, za sada je nepoznato. Obitelj žrtve donedavno je tvrdila da je ubojica mladića vjerojatno provalnik, ali ova njihova priča nikako ne drži vodu. Na vratima nema tragova provale, kroz prozor sobe nitko nije pokušavao pobjeći jer je na njemu uredno poslagano cvijeće. Istražitelji vjeruje da je mladića vjerojatno ubio netko iz kruga njemu bliskih ljudi. Na to, kažu, upućuje i trag papuče u lokvi krvi za koju vjeruju da pripada počinitelju zločina.
Brata tri puta snimile nadzorne kamere 
Tomislava Turibaka prvo je snimila kamera hotela Antunović u 13.57 sati, a u 14.21 sati ponovno su ga snimile kamere na Vrbanima. Mladića je kamera na Antunoviću ponovo snimila 14.38 sati. Nakon povratka u kvart, mladić je pred zgradom sreo i svog prijatelja s kojim je izmijenio nekoliko riječi. Dolazi u stan te u 14.55 sati zove službu 112 i prijavljuje bratovo ubojstvo. Nije jasno zašto je to učinio iz susjednog stana, a nije zvao s mjesta događaja.

Izvor: Senka Knežević/VLM

Akademija-Art