Nika Fleiss i Marko Herceg prvi je par koji je napustio prvu emisiju sedme sezone Plesa sa zvijezdama. Posebna gošća bila je Severina, koja je izvela pjesme Grad bez ljudi i Italiana
 
Popularna pjevačica ipak nije zaplesala, ali je svojim nastupom zapalila atmosferu u studiju Anton Marti

Sedma sezona Plesa za zvijezdama stigla je s nešto izmijenjenim pravilima. Tako umjesto osam parova ove sezone nastupa njih deset, a  u finale umjesto dva ulaze tri najbolja.

Kako plešu, u sljedećim emisijama gledat ćemo Anu Begić i Hrvoja KraševcaMirnu Medaković i Damira HorvatinčićaBarbaru Radulović i Roberta Schuberta i Blaženku Leib i Patrika Majcena

S njima će se za titulu najboljeg para boriti Davor Radolfi i Ana HercegFrano Domitrović i Ana Domišljanović,Saša Lozar i Marija ŠantekDarko Janeš i Marija Stošić te Niko Pulić i Tamara Despot.

Uoči početka, zvijezde su se predstavile televizijskoj publici i svojim navijačima.

Ana Begić
Ana je rođena  1979. godine i po zanimanju je akademska glumica. Na sudjelovanje u Plesu sa zvijezdama odlučila se jer voli ples, glazbu i pokret. Već je ranijih sezona željela sudjelovati, no obveze joj to nisu dozvoljavale. Njezini omiljeni plesovi su tango, cha cha i rumba. Pripreme su intenzivne, a Ana očekuje prije svega nastup bez treme, i što je najvažnije, da ne ispadne u prvoj emisiji.

Mirna Medaković
Mirna je rođena 1985. godine a po zanimanju je magistra glume. Glavni razlog sudjelovanja u emisiji bio je – sam poziv, kaže u šali. Mirna dodaje i kako ju ples veseli, a tu su i treninzi i vježbe za koje treba odvojiti po dva sata na dan. Ima plesno iskustvo s Akademije dramskih umjetnosti, no ovo će biti njezin prvi susret sa standardnim plesovima. Od nastupa očekuje da što bolje pokaže ono što su ona i partner naporno vježbali. Najdraži ples joj je – jive.

Blaženka Leib
Rođena je 1971. godine, a po zanimanju je novinarka i televizijska voditeljica. U ovogodišnjoj sezoni odlučila je sudjelovati kako bi otkrila zna li plesati, a od same emisije očekuje dobru zabavu i uživanje u plesu. Blaženka ima plesno iskustvo još iz školskih dana, kada je plesala balet i folklor, a rado je plesala i tijekom izlazaka u Saloon iKulušić. Prema riječima njezina trenera i plesnog partnera napreduje – odlično. Ne opterećuje se plasmanom, a prije svega očekuje kako će dobro savladati plesne korake. Omiljeni ples za sada joj je tango, no ne isključuje mogućnost da to bude i neki drugi kako će nastupi odmicati.

Nika Fleiss
Nika je rođena 1984. a po zanimanju je sportašica i studentica novinarstva. Natjecateljskog je duha, što joj i bio motiv za nastup u ovogodišnjem Plesu sa zvijezdama jer kako kaže, nije dovoljno samo sudjelovati već želi i pobijediti. Nada se kako će naučiti plesati i steći nova iskustva u životu, a s pripremama počinje već rano ujutro. Najvažnije joj je probiti led, a dalje će sve ići samo od sebe, dodaje Nika.

Barbara Radulović
Diplomirana ekonomistica i TV voditeljica rođena 1982. godine plesom se bavi već dio života, a ulazak u natjecanje shvatila je kao izazov i priliku da nauči nove plesove. Barbara kaže kako joj je jedan od motiva bila i želja da vidi kako će se snaći na plesnom podiju pred milijunskim auditorijem. Pripreme za sada teku dobro, ima boljih i lošijih dana, no više od samog plasmana važnije joj je da se svidi publici. Barbarin omiljeni ples za sada je jive, no kako će pripreme odmicati ne isključuje i neki novi.

Davor Radolfi 
Davor Radolfi rođen je 1956. godine i po zanimanju je glazbenik. Iza njega je već punih 26 godina karijere, koja je počela nastupom u filmu Imam dvije mame i dva tate. Od 1986. nastavlja se s grupom Ritmo Loco, a nakon toga kreće samostalna karijera. Na sudjelovanje u showu gleda kao na novi izazov. Cijeli život je u glazbi, a tu je uvijek i ples, stoga mu se ideja o nastupu i natjecanju odmah svidjela. Od showa ne očekuje ništa posebno, samo mnogo dobre zabave. Najviše zapravo očekuje da nauči dobro plesati. Komunikacija među kolegama je jako dobra i misli da je to super, jer ples je životna komunikacija i strast. Što se tiče omiljenog plesa, sviđa mu se tango, jer najviše ga provocira na prvu loptu. Za Davora je suradnja s plesnom partnericom izvanredna. Ana je, kaže, vrlo ozbiljna u tome što radi i voli što je samozatajna. Jedino mu je malo opterećenje što je pobijedila nekoliko puta, te se nada da će biti na visini zadatka. Fino se slažu i imaju jako dobru komunikaciju što je u plesu važno.

Frano Domitrović 
Frano Domitrović rođen je 1982. godine i po zanimanju je ekonomist. No, uz televiziju ga veže mnogo godina televizijskog iskustva i glumački angažman u televizijskim serijama. Na sudjelovanje ga je potaknula ljubav prema plesu, no dosad je plesao sam sa sobom, a ovo je jedinstvena prilika da nauči nove korake. Osim što voli plesati, partnerica kaže da ima ritma. Od showa očekuje da će biti mnogo pozitivne energije te da se svi dobro zabave. Ne može se odlučiti koji mu je omiljeni ples. Nije ih još sve prošao, a latino plesovi ga najviše pale. Suradnja s plesnom partnericom je fenomenalna. Frane je otkrio da su njih dvoje već postali frendovi. Kuže se i to je najvažnije, pa se nada da te će se to odraziti i na dobru izvedbu. Priznao je da su treninzi naporni što baš i nije očekivao. 

Saša Lozar 
Saša Lozar rođen je 1980. godine, a po zanimanju je pjevač i radijski voditelj DJ. Nije nikad učio plesati i interesiralo ga je kako će to izgledati te se zato odlučio nastupiti u showu. Voli nove stvari i sve probati pa će vidjeti što će od toga ispasti. U ovoj fazi očekivanja su jako mala, najvažnije je da se ne osramoti, a ako će Marija i on dobro plesati, misli da će i očekivanja narasti. Najvažnije mu je da svaku subotu nastupe potpuno pripremljeni te da daju sve od sebe. Omiljeni ples mu je rumba, za koji kaže da je vrlo strastven ples, a veseli ga i što će naučiti paso doble. Pohvalio se kako je njegova partnerica Marija super, odlična učiteljica, vedra, vesela te se dobro razumiju. Najvažnije mu je da je među njima „kliknulo“ te mu zato pripreme nisu problem.  

Darko Janeš 
Glumac Darko Janeš rođen je 1957. godine i može se pohvaliti dugogodišnjim iskustvom na radiju, televiziji i filmskim projektima. Pristao je sudjelovati na nagovor urednika Tomislava Štengla i Marija Sedmaka, a potom šire i bliže obitelji, što pokazuje da je  sklon vanjskim utjecajima i da ne misli na vlastitu sudbinu. Od showa očekuje smanjenje trbuha i opće kilaže čime će impresionirati suprugu te bolju tjelesnu kondiciju koja uvijek dobro dođe. Spreman je učiti nove plesne korake, no kaže kao njegova instruktorica Marija Stošić misli da je talentiran, muzikalan, i ritmičan, ali trom kao medvjed. Dodaje da mu neopisivo dobro leže brzi skakutavi plesovi. Za dosadašnje pripreme Darko kaže da izgledaju kao da se priprema za svjetsko prvenstvo u ragbiju, te da nakon svake probe slijedi terapija tabletama protiv bolova i hrpom krema.

Niko Pulić 
Niko Pulić rođen je 1963. godine, a po zanimanju je profesionalni vozač. Na sudjelovanje ga je potaknuo njegov avanturistički duh te ovo smatra još jednom avanturom. Uz to, nada se kako će naučiti nove plesove što svakom muškarcu uvijek dobro dođe. Kad su očekivanja u pitanju najvažnija mu je dobra zabava, a naravno kod natjecanja probudi se i natjecateljski duh pa je želja ostati što dulje u igri. Niko voli ples i misli da je nespojivo biti Konavljanin, a ne znati plesati. Zato mu se teško odlučiti za omiljeni ples. Svoju plesnu partnericu Tamaru prije nije poznavao i oduševljen je njezinim znanjem, entuzijazmom i pristupom.