Iran osudio terorizam u Bugarskoj, Izrael mu ne vjeruje

Iran oštro osuđuje "svaki teroristički čin", rekao je u četvrtak glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova u vezi sa samoubilačkim protuizraelskim napadom u Bugarskoj, za koji je Izrael optužio Iran i libanonski šijitski Hezbolah
"Iranska Islamska Republika, najveća žrtva terorizma, drži da je ugrožavanje života nedužih ljudi (…) nehuman čin i oštro ga osuđuje", rekao je Ramin Mehmanparast, a prenijela je iranska televizija na arapskom Al-Alam.
"Iran osuđuje svaki teroristički čin u svijetu", dodao je.
"Cionistički režim, koji je odgovoran za terorističke napade u Libanonu i u Palestini te na iranske nuklearne znanstvenike, spremno i bez razloga optužuje druge zemlje kako bi prikrio vlastitu terorističku narav", optužio je Mehmanparast.
Petero izraelskih turista, bugarski vozač i bombaš samoubojica izgubili su život u srijedu u Burgasu, u Bugarskoj, u bombaškom napadu na njihov autobus, a tridesetak osoba je ranjeno.
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i više članova njegove vlade odmah su optužili Iran i libanonski šijitski Hezbolah za taj atentat.
Izraelski ministar obrane Ehud Barak rekao je u četvrtak da je Izrael meta "svjetskog terorističkog vala" iza kojeg stoji Teheran.

Foto: Dalje.com
Izvor: LP/Vecernji.hr

Akademija-Art