Infraredesign

kao što su Moskva, Ženeva, Cardiff, Taipei, London, Budimpešta, Celje, Nirnberg, Zagreb i Kuala Lumpur, dodijeljeno preko dvadeset najviših odličja za raznolika rješenja INFRAREDESIGN-a.

Svaka slika ima i svoju inačicu koja se vidi samo posebnom kamerom za infracrveni spektar. No značaj INFRAREDESIGN inovacija je u tome što se ovim postupkom može dobiti slika u infra spektru prema želji dizajnera, a to je svjetska inovacija.
Zanimljivo je da se ovi sjajni rezultati dogadjaju u vrijeme ekonomske krize, posvemašnje apatije, bezidejnosti i zbunjenosti najvažnijih aktera društvenog, političkog pa i medijskog djelovanja.
Umjesto novinskih duplerica i velikih reportaža u drugim medijima koje bi nas kvalitenim osvrtima potaknule na kreativan pristup rješavanja problema i na izvjesni optimizam, uglavnom prevladava stav „bad news – good news“.
No kreativni rezultati su uvijek radosna vijest, barem za birane i za znalce okrenute sutrašnjici, i dogadjaj koji zaslužuje biti primjereno obilježen.
Stoga se može opravdano konstatirati kako ima puno smisla obznaniti ove nagrade i priznanja INFRAREDESIGN-a i u katalogu Riječkog sajma.
Potsjetimo se usput kako ovi uspjesi vremenski predhode i dogadjaju se u trenutku otvaranja Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, u čemu možda ima neke ne samo iracionalne simbolike.
INFRAREDESIGN-om se otkrivaju nepoznate mogućnosti ljudskog vida, koje mogu biti vrlo kreativna podloga novih vizualnih uradaka.
K tome se još moze dodati da je ovaj inovativan postupak zasada jedinstven u svijetu i kao inovacija je zastićena pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.

akademija-art.hr