Imenovanja za nagradu Cfda fashion

 Džana Mujadžić
djananouvelles@gmail.com

Već četvrtu godinu Diane von Furstenberg, predsjednica "Cuncila of Fashion Designers of America", sakupila je kreatore i novinare u svom newyorkškom studiju radi otkrivanja imenovanih za 2011. godinu.

Nakon što je nagradila Marca Jacobsa ili sestre Rodarte, novo izdanje CFDA Fashion Awards, koje se održava 6. lipnja, u Lincoln Center-u, staviće u prvi plan umjetnike mode, odnosnao muškog " Pret-a-porter". Odabraće se i najbolji designer modnih dodataka, a za muški "Swarovski Awards", favorit je Alexader Wang. On će biti u konkurenciji i sa Marcom Jacobsom kao i dvojcem Proenza Schouler-Simon Spurr, te Michaelom Bastianom i Patrickom Ervellom.

Napokon, Reed Krakoff i Proenza Schuler će se mjeriti sa Wangom za titulu najboljeg disgnera modnih dodataka, godine.
Mary Kate Olsen i njezina sestra Ashley što cine brand "The Row" , natjecati će se protiv Josepha Altuzzara i Parabala Gurunga za "Swarovski Awards" zenskog "Pret-a-portera".
Pobjednica londonskog British fashion Awardsa, Phoebe Philo, umjetnička kreatorica francuske marke "Céline" , dobiće priznanje najbolje međunarodne designerice, godine 2011. Najavila se i Lady Gaga, proslavljena kao modna ikona i pozdravljena od strane Diane von Furstenberg, što ističe da : "obožava mladu umjetnicu, što je provocirala istinsku-revoluciju"!

Akademija-Art.hr
27.03.2011.