Ima li u našoj Vladi i strankama masona?

Hrvatski-sabor

Hrvatski-sabor

Ako masoni ne djeluju u našoj politici, onda smo mi sami krivci za ovakvo loše političko stanje i nazaustavljiv pad gospodarstva, te slom industrijske proizvodnje piše Dnevno.hr

Hapšenje Ive Sanadera 2010 godine u Austriji i početak suđenja u Hrvatskoj bilo je dovoljno jednom kolumnistu u Hrvatskoj da napiše kako je hrvatski premijer mason. Zanimljivo je da poslije toga bivši predsjednik sabora dr. Nedjeljko Mihanović u svojoj biografiji navodi kako se znalo za Sanadera da je u srednjoškolskim danima u Splitu bio doušnik Udbe, a još je zanimljivije, po riječima jednoga emigranta činjenica da ga zbog te “reputacije” država Austrija nije željela potvrditi kao hrvatskog diplomata.

Tijekom suđenja Ivi Sanaderu u predmetu Hypo banke i dokaznog postupka izneseno je ime dr. Eugena Laxe, uglednoga masona, člana Londonske masonske lože koji je navodno bio u kontaktu sa Sanaderom primajući milijunske provizije kao posrednik u poslovima s Hypo bankom. U istom postupku su iznesena imena Laxinih prijatelja Vinka Šunde i Roberta Tafre, od kojih potonji Sanadera navodno početkom 90-tih upoznaje sa Eugenom Laxom. Na sudu je tada bilo raznih iskaza, od toga koliko je Laxa star, pa nije nego mlad i nevidljiv, do vjerodostojnosti njegova potpisa na nekim dokumentima u ovom zamršenom slučaju. Naravno tada je Eugen Laxa dobio aureolu Hrvatine, koji eto nije podnosio miris HDZ-ovaca, već ga je više zanimao HSS i povrat otete mu imovine u Zagrebu. Čak se u trenutku suđenja nije znalo postoji li taj lik ili je on samo nečija izmišljotina. Lik i djelo masona Laxe dodatno su tada mistificirali i Laxini rođaci Vladimir i Tomislav Kurelec govoreći kako o njemu znaju jako malo, tek toliko da se u Brazilu bavio nekim biznisom i odvjetništvom. Ali najzanimljivije u ovom suđenju je kako nitko nije predložio za svjedoka Ivana Mužića koji je zasigurno s Laxom proveo najviše vremena, te mu je isti i recenzent u knjizi Masonstvo u Hrvata.

Tako je ovo najpoznatije suđenje od postanka Hrvatske iznijelo na vidjelo kako su u počecima stvaranja hrvatske diplomacije a i države, pomoć pokušali pružiti i masoni. Logično je da Eugen Laxa, ma koliko bio hrvatski domoljub, nije predstavljao sebe, već interese londonske lože kojoj je pripadao i to kao visoko pozicionirani mason. Poznato je masoni su svojim humanim djelima kroz povijest bili pri ruci brojnim državnicima u stvaranju vlastitih država, pa je tu pomoć okusila Turska, Francuska, Italija, Irak, Rusija, a da li je i Franjo Tuđman preko Ivana Mužića upoznao Laxu ostaje nam tek nagađati. Ostaje nejasno, zašto je i temeljem čega Eugen Laxa govorio da će HDZ uništiti državu, budući da je u Hrvatskoj bio pred sam rat i u početku za vrijeme srpske agresije, pa neka suvisla kritika za vrijeme rata i nije primjerena, budući da umjetnost i politika šute, kada topovi govore. Tko zna što bi danas rekao biznismen i mason Laxa, da vidi Josipovićevu Hrvatsku kako je Milanović i braća paze i maze? Da vidi, možda bi trenutno pao u bed i to na sred Cvjetnoga trga u Zagrebu.

Pitanje je ima li svaki naš premijer svoga Laxu i hoće li Milanović završiti kao Sanader, budući da ne razumije dva karaktera europskog masonstva – onaj monarhistički – Londona i republikanski – Pariza. Trećeg nema i sigurno se ne nalazi u mutnim vodama umorne Venecije, na sastancima neke bezvezne trilaterale na kojima se glas našeg Zokija neće baš puno uvažiti.

Ali glas bistri dolazi iz Splita, sa skupa Hrvatske zore, od kuda Milan Kujundžić šiba Iblerove Kukurikavce glasom desnice pozivajući Karamarkov HDZ udesno. Kujundžić kaže; SDP i HDZ su isti i misli li pritom da ih ista strana agentura ili masoni vode. Tuđman je znao reći da su se strani žbiri pomoću domaćih masonskih sluga uvukli u sve stranke i slijede direktive svojih zapadnih loža. Imaju li i danas hrvatske stranke u svojim redovima masone i kako se tome oduprijeti. Ako povjerujemo kolumnistu s početka teksta koji je prozvao Sanadera kao masonskog slugu, nije li nelogično da je bio sam, i treba li svaka stranka biti danas na oprezu, pa postupiti poput portugalske Vlade koja je prije nekoliko godina prozvala obavještajne časnike i političare navodeći njihovu spregu s masonskim ložama.

Ako ih mi u našim strankama danas nemamo, onda su vjerojatno prezauzeti humanitarnim i dobrotvornim radom, samo začudna je točnost i brzina s kojom je Hrvatska pala na koljena, na silu i protuustavno u Europsku uniju uvučena, novčano porobljena, strancima rasprodana i još svakodnevno ponižavana. Tko zna, možda to sve radi, onda i danas HDZ, ili netko jako tajnovit, a vrlo moćan? (S.S./Dnevno.hr)