Skip to content

Igor Juran: Katapultiranje na jug NO.2


 
 
Galerija Nano, Gajeva 26, Zagreb

Igor Juran
"Katapultiranje na jug NO.2"

od 23. 05. (u 20.00 sati) do 25. 05. 2012.

Igor Juran ovom izložbom nastavlja svojdvogodišnji projekt Katapultiranje na jug koji je premijerno predstavljen naprošlogodišnjoj skupnoj izložbi Halfway u Galeriji PM u Zagrebu.

Juran se, dugo promatrajući dvanebodera sa svoje terase, odlučio virtualno katapultirati i proputovati tu, zanjega mističnu, putanju. Ovaj rad u nastajanju nosi obilježja intimnogmita te kroz njega naglašava razliku između individualne i kolektivne,doživljajne i činjenične spoznaje. Ne zaobilazi ni fenomene koji se usadašnjosti množe od početka postojanja internet stranice "googlemaps", mjesta gdje ljudi iz cijelog svijeta otkrivaju neku novuzanimljivost na površini zemlje a koja je vidljiva samo iz satelita. Juran takopokreće proces u kojem ponavlja otkrivanje svijeta te videoradom pravocrtno započinje svoje hipotetsko putovanje određeno linijom odnjegove terase i međuprostora između dva nebodera  koja tvoresvojevrsni «nišan».
Cilj ovog rada je povratak u početnu poziciju sa zatvaranjem kruga oko planeta Zemlje po zadanoj putanji.
Tea Hatadi

Igor Juran rođen je 1981. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2006. do 2011. djeluje u umjetničkoj grupi Projekt6 čiji je suosnivač. Član je HDLU-a. Izlagao je na više od dvadeset skupnih izložbi u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Engleskoj, Nizozemskoj i Njemačkoj te sudjelovao na više festivala, rezidencija i radionica. Bavi se eksperimentalnim videom, fotografijom ifilmom. Video koristi i kao dio site-specific radova. Radio je kao asistentrežije na dva dokumentarna filma i jednom kratkom igranom filmu. Jedan je odosnivača umjetničke organizacije AAMF. Trenutno priprema nekoliko filmskih i autorskihprojekata. Živi i radi u Zagrebu
e-mail: igor_juran@yahoo.co.uk

Božidar Katić

Akademija-Art

mala retrospektiva

Izložba radova članova Udruge željezničara slikara i UDRUGA PLAVO SVJETLO ZA PLAVI CVIJET UDRUGE ILC...

Pozivamo vas na otvorenje humanitarne izložbe radova članova Udruge željezničar...
18th Oct 2022

Mjesto gdje spavaju anđeli cijeloga Svijeta - u varaždinskom Muzeju anđela

Razgovor sa Željkom Prstecom, slikarem i utemeljiteljem Muzeja anđela u Varaždi...
31st May 2023