I dalje niske temperature i nove oborine

Val hladnoće pogodio je jutros cijelu Hrvatsku. Temperature su, osim na Jadranu, pale znatno ispod nule. Zima je u posljednja dva dana odnijela pet života. Do podneva je na zagrebačkoj Klinci za traumatologiju pregledano 80 pacijenata. Zbog prijeloma ruku i nogu na liječenju ih je zadržano 15
Prvoga radnog dana ovoga tjedna Hrvatska se probudila okovana ledom. U glavnom gradu bilo je gužve u prometu. Zbog neočišćenih prometnica kasnilo se na posao. Neočišćenog snijega je toliko da su posla imali komunalni redari i radnici Zagrebparkinga.

I u ostalim dijelovima Hrvatske snježno je nevrijeme donijelo probleme. Bura, zatim jugo pa nestanak električne energije pogodili su područje podno Velebita.

Slavonija je također pod snijegom. Ove su godine Slavonci, čini se, ozbiljno shvatili prijetnje kaznama za one koji ne očiste snijeg ispred svojih kuća.

Lopate nemojte spremati. Nove oborine i niske temperature najavljene su i za sljedeće dane. Liječnici upozoravaju kronične i srčane bolesnike da ne izlaze na hladnoću ako to nije prijeko potrebno. 

Ostali, obujte dobre cipele i oprez!

Foto: Gospić, Zvonimir Barišić/CROPIX
Izvor: HRT