Skip to content

I dalje bez dogovora o novom kolektivnom ugovoru u zdravstvu

pixsel PXL

Ni današnji kolektivni pregovori predstavnika Ministarstva zdravlja i triju zdravstvenih sindikata nisu doveli do dogovora oko najspornijih točaka – plaćanja dežurstava, pripravnosti i uvjeta rada, pa se pregovori nastavljaju, kao i štrajk bolničkih liječnika, koji traje već 27 dana.

Predstavnici triju sindikata u zdravstvu Spomenka Avberšek (Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi), Ivica Babić (Hrvatski liječnički sindikat) i Anica Prašnjak (Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara) raspravili su s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem sve članke novog kolektivnog ugovora, no ugovor nije potpisan. O dežurstvima, pripravnosti i uvjetima rada još će se raspravljati. Pregovori će se nastaviti u petak.

Ivica Babić na sastanak je došao s prijedlogom da liječnici potpišu strukovni ugovor. Spomenka Avberšek rekla je da treba završiti pregovore o kolektivnom ugovoru i da su pri kraju posla. Tako misli i Ostojić.

Plaće u zdravstvu su isplaćene. Onima koji su štrajkali, nisu smanjene. Štrajk liječnika se nastavlja i ulazi u četvrti tjedan.