HUP od Vlade traži preispitivanje zabrane rada PR stručnjacima

 
Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podržala je Hrvatsku udrugu komunikacijskih agencija (HUKA) i Hrvatsku udrugu za odnose s javnošću (HUOJ) i pozvala Vladu da preispita prošlotjednu odluku o zabrani korištenja usluga PR agencija u čitavom državnom i javnom sektoru te omogući ravnopravan tretman poduzetnicima u odnosima s javnošću svim ostalim poduzetnicima
 
Na održanom sastanku u HUP-u predstavnici domaće PR struke ukazali su na odluku Vlade o zabrani korištenja usluga PR agencija u državnom i javnom sektoru čime se jedna struka, kako ističu, posve neopravdano izdvojila i isključila iz poslovanja na značajnom dijelu domaćeg tržišta.
 
Ocijenjeno je kako, u trenutku kada je pod kontrolom države oko 50 posto BDP-a, takva odluka predstavlja dodatan udarac poduzetnicima u PR industriji koji su kao i ostatak gospodarstva snažno pogođeni krizom, stoji u današnjem priopćenju HUP-a.
 
Odluka Vlade objašnjena je potrebom štednje, no u situaciji kada se rad s državom od svih pružatelja intelektualnih usluga brani samo PR stručnjacima takvo objašnjenje djeluje neutemeljeno.
 
Iz HUP-a ocjenjuju kako Vlada svojim djelovanjem mora podržavati razvoj privatne inicijative, a ne je zabranama i isključivanjem poslovanja s državnim i javnim sektorom gušiti.
 
Ovom odlukom Vlade nije nanesena samo materijalna, već i nemjerljiva reputacijska šteta čitavoj struci odnosa s javnošću, kako stručnjacima u agencijama tako i onima u tvrtkama i institucijama, zaključeno je na sastanku u HUP-u.
 
 
Foto: Nacional.hr
Izvor: Hina
 
 
Akademija-Art