Skip to content

Humanitarni koncert Zagrebačke filharmonije za Korak u život


Finale ovogodišnje akcije Korak u život obilježit će se 4. prosinca 2012. velikim humanitarnim koncertom u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20 sati
Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem dirigenta Ivana Repušića, uz solistički nastup tenora Zorana Todorovića, sopranistica Valentine Fijačko i Lane Kos te zbora Opere Hrvatskog narodnog kazališta, opjevat će arije iz najpoznatijih opera G. Verdija, G. Puccinija i R. Wagnera. Odabir programa nije slučajan, ulazimo u godinu 200. obljetnice rođenja G. Verdija i R.Wagnera, dvaju velikih umjetnika koji su svojim djelovanjem zadužili svjetsku glazbenu umjetnost, kazao je, najavljući koncert, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Miljenko Puljić. „Zagrebačka filharmonija već tradicionalno podupire humanitarnu akciju Korak u život koncertom kojim se prikupljaju sredstva za stipendiranje djece bez primjerene roditeljske skrbi te im se na taj način omogućuje školovanje i lakše koračanje u život koji im od samih početaka nije bio lak. Iz godine u godinu uočavamo pozitivne učinke našeg zajedničkog angažmana  – zadovoljne, sretne, ozbiljne i nadasve darovite mlade ljude čiji potencijali napokon dolaze do punog izražaja“, rekao je Puljić. Koncert se već tradicionalno održava  u sjećanje na preminulog maestra Vjekoslava Šuteja, prijatelja akcije od njenih početaka.

Suradnja Zorana Todorovića i Zagrebačke filharmonije započela je prije nekoliko godina susretom na Dubrovačkim ljetnim igrama, a nastavljena izdavanjem CD-a u izdanju diskografske kuće Oehms classics na kojoj, uz glasovitog tenora kojeg prati Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, nastupa i sopranistica Valentina Fijačko.  Na koncertu Korak u život, Zagrebačkoj filharmoniji, maestru Repušiću, Zoranu Todoroviću i Valentini Fijačko pridružit će se i sopranistica Lana Kos te Zbor Opere HNK  koji će dodatno uveličati izvedbu, a time i plemenitu svrhu ove humanitarne akcije.   

 

 
Rotary klub Zagreb Kaptol je pokrenuo humanitarnu akciju Korak u život 2008. godine te od tada svake godine stipendira mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Do sada su stipendije primili 121 djevojka i mladić, a prikupljanje sredstava za buduće generacije se nastavlja. Uz kupnju ulaznica za koncert građani mogu akciji pomoći pozivom na broj 060 9001.