Hrvatski dizajner kojeg vole Pattinson i Leto osvojio Pariz

Dakako da nas je među kolekcijama koje se za sljedeće modno proljeće i ljeto upravo vrte na pariškim pistama osobito zanimala Damira Dome, hrvatskog dizajnera koji je vani poznatiji nego u nas

 
Respektabilni 31-godišnji dizajner rođen je u Virovitici, školovao se i živio u Njemačkoj, a poslije se odselio u Pariz, gdje ga poštuju i vole
Počeo je s prilično mračnim urbanim dizajnom androginih modela. Nešto od toga zauvijek je obilježilo Domin rad, no sada u njega ima i lijepih malih dopadljivih modela sasvim druge vrste. Hrvatska manekenska zvijezda Kristina Šalinović nosila je Domine modele u Parizu, a među njima i robusne, s puno tekstilnih ploha u koje se utapa tijelo… Domu voli Bruce Springsteen, ali i Jared Leto i Robert Pattinson, a on je prvi hrvatski dizajner koji je imao samostalnu reviju na Pariškom tjednu mode.

Pariz je dosad pokazao kako se minimalizam može dizajnirati u romantičnoj šifri (Rochas) i kako zanimljivo modno ime (Guy Laroche) može biti dosadno. Alexis Mabille “posudio” je pak kuhinjski karo uzorak od naše Borne Rajić i napravio prilično svježu kolekciju.

Veronique Branquinho sigurno bi se zaljubila u našeg Borisa Pavlina, a ni on ne bi ostao ravnodušan prema njezinih nekoliko savršeno plisiranih modela od lahoraste tkanine boje kože.
Najzanimljiviji nam je zasad Dries van Noten: želio je pokazati kako karirani uzorak može biti elegantan (kad je na prozračnoj tkanini), pa je čak i grunge looku udahnuo tračak elegancije!
Foto: AFP/Pixsell/Reuters
Izvor: Vecernji.hr