Hrvatske keramičarke izlažu u Njemačkoj

Hrvatske keramičarke Ivančica Cvitić Znidarčić, Danijela Pičuljan, Sanja Stani i Blaženka Šoić Štebih izlažu u Njemačkoj

Umjetnički radovi četiriju hrvatskih keramičarki, Ivančice Cvitić Znidarčić, Danijele Pičuljan, Sanje Stani i Blaženke Šoić Štebih, članica ULUPUHA I KERAMEIKONA izabrani su za sudjelovanje na izložbi Suvremena umjetnička keramika (Zeitgenössische künstlerische Keramik) koja će se od 22. lipnja do 1. srpnja 2012. održati u Muzeju keramike – Keramikmuseum im Schloß Ludwigsburg kod Stuttgarta u njemačkoj pokrajini Baden-Würtenberg.
Uz hrvatske umjetnice sudjeluju i odabrani njemački keramičari a sve u organizaciji njemačkog udruženja Bund der Kunsthandwerker Baden-Würtenberg e.v.
Na otvorenju 21. lipnja, u 19 sati goste će pozdraviti i generalni konzul RH Ante Cicvarić.
Uz izložbu održat će se niz radionica, a Blaženka Šoić Štebih, članica Međunarodne akademije za keramiku iz Ženeve, održat će i dva predavanja:

Dana 22. Lipnja, u 15 sati predstavit će povijest hrvatske umjetničke keramike kao i desetgodišnje djelovanje Hrvatskog keramičarskog udruženja KERAMEIKON.

O gradnji lončarske peći prema uzoru na starorimsku lončarsku peć pronađenu na lokalitetu Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice izvijestit će 29.lipnja u 15 sati.

Fotografija iznad: Ivančica Cvitić Znidarčić. Ptica


Blaženka Šoić Štebih, Koralji


Danijela Pičuljan Školjka


Sanja Stani. Ptica

Više o svemu:
www.kerameikon.com

Akademija-Art