Hrvatska lako s Australijom


 
Hrvatska muška rukometna reprezentacija sve je riješila u prvom poluvremenu dvoboja prvog kola skupine D Svjetskog prvenstva protiv Australije, koju je na kraju pobijedila s 36:13 (17:4). To je treća najuvjerljivija pobjeda kauboja ma SP-ima
Izabranici Slavka Goluže nisu imali problema s jednom od najslabijih momčadi na prvenstvu. Na krilima Ivana Čupića, koji je dotad zabio tri gola, i to uz neiskorišten sedmerac, Hrvatska je u 11. minuti vodila s 5:2, a u sljedeće tri minute Bičanić i Duvnjak odveli su nas na 7:2, da bi uskoro poveli s s 10:2. Dotad je već bio jasan smjer u kojem ide ovaj susret i mlada Golužina ekipa rutinski je do poluvremena zabila 17 golova.
 
U drugom poluvremenu također smo krenuli malo sporije, a onda je od 45. do 55. minute serijom  9-0 naš sastav poveo s velikih 33:12.
 
Najbolji strijelac Hrvatske bio je Zlatko Horvat s osam golova, a Ivan Čupić zabio je sedam. Zanimljivo je da su dvojica igrača koji igraju na istoj poziciji, desnom krilu, zajedno postigli čak 15 golova. Goluža je dao priliku gotovo svim igračima, pa su zadnji dio utakmice na terenu bili debitanti Luka Stepančić, Stipe Mandalinić i Lovro Šprem, te na vratima Filip Ivić. Za Hrvatsku nisu igrali Marino Marić i lakše ozlijeđeni Jakov Gojun, dok Igor Vorinije ulazio u igru.
 
Sljedeći susret Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Alžira.
 
U skupini D je i domaćin turnira Španjolska, koja je u petak otvorila Svjetsko prvenstvo uvjerljivom pobjedom nad Alžirom 27:14 (14:5). Španjolce je predvodio Victor Tomas s osam pogodaka, a najučinkovitiji kod Alžiraca bio jeMohamed Aski Mokrani s pet pogodaka.
 
Osim dva susreta u skupini D, na Svjetskom prvenstvu danas su na rasporedu dvoboji i u skupini C u Zaragozi. U prvom kolu sastaju se Srbija i Južna Koreja, Slovenija i Saudijska Arabija te Poljska i Bjelorusija.        
Foto: Croatiaweek.com
Izvor: HRT