Skip to content

‘Hrvatska je otišla s Balkana, ali je Balkan ostao u srcima nekih’

reiner

Dokle ćete, gospodine Milanoviću, zlorabiti našu strpljivost? – upitao je HDZ-ov Željko Reiner hrvatskog premijera koji unatoč traženju oporbe nije došao u Sabor objasniti zašto jučer na sjednici Vlade nije bio “lex Perković”. To je premijeru, koji voli latinske poslovice, izrekao na latinskom, a parafrazirajući slavnog rimskog govornika Cicerona i početak njegovog poznatog govora protiv Catiline (Quosque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?)

HDZ i nezavisna zastupnica Jadranka Kosor zatražili su stanku na samom početku sjednice i tražili da premijer dođe u Sabor. Nakon stanke, Reiner se obrušio na Milanovića kojeg je prozvao i zato što svojim ponašanjem pokazuje da Sabor smatra nevažnim.

– Ovo je još jedan dokaz nevjerodostojnosti premijera i Vlade i patetični pokušaj da se obmane Europska komisija – rekao je Reiner i dodao da njemačke novine pišu kako je Hrvatska, koja je trebala biti primjer za cijelu regiju, postala zastrašujući primjer. Time se, naglašava Reiner, sada ne nanosi šteta samo Hrvatskoj nego i svim zemljama u regiji koje imaju aspiracije ulaska u EU. – Hrvatska je politički otišla s Balkana ali je Balkan ostao u srcima nekih – zaključio je Reiner.

Jadranka Kosor još jednom je podsjetila da se prijedlog izmjena “lex Perković” već nalazi na saborskom dnevnom redu, a u proceduru ga je uputio klub HGS-a i J. Kosor. (Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Agencija VLM)

See also  Vigilare se snažno protivi novoizglasanom Zakonu o životnom partnerstvu