Skip to content

HRT se ispričao zbog emisije o spolnom odgoju i okrivio urednicu

Urednica Vidović Krišto pročitala je pismo gledatelja Žarka koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom su prikazani isječci iz kontroverznog filma ”The Kinsey Syndrome”

Protiv Karoline Vidović Krišto, urednice HTV-ove emisije Slike Hrvatske u kojoj je na izrazito pristran i strukovno upitan način obrađena tema uvođenja spolnog odgoja u školski sustav, bit će poduzete oštre mjere. Potvrdila je to glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc koja je ujedno svim gledateljima uputila ispriku zbog stavova iznesenih u posljednjoj epizodi koja je pod nazivom ”Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?” emitirana u subotu navečer.
U nizu spornih izjava sugovornika započetih isticanjem dijela božićne poruke kardinala Josipa Bozanića koja govori da ”politička vlast koja, zanemarujući temeljne antropološke istine, pokušava riješiti društvene probleme, neophodno dovodi do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku”, Vidović Krišto pročitala je i pismo gledatelja Žarka koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom je uslijedilo i prikazivanje pojedinih isječaka iz kontroverznog filma” The Kinsey Syndrome” u kojem Christian J. Pinto, inače autor opskurne reputacije, nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya. Pinto u filmu iznosi niz neutemeljenih tvrdnji poput one da je seksualnu revoluciju potaknuo znanstveni rad seksualnog psihopata koji je surađivao s nacističkim pedofilom te ga poticao na silovanja i moguća ubojstva djevojčica.
– HRT se ispričava gledateljima emisije Slika Hrvatske (koja se emitira za iseljenike) na jučerašnjoj emisiji urednice i voditeljice Karoline Vidović Krišto. Ističemo kako stavovi izneseni u emisiji nisu stavovi HRT-a. Zbog ozbiljnog narušavanja pravila struke te zloupotrebe položaja, HRT će poduzeti oštre mjere – navedeno je u priopćenju te televizijske kuće.

Foto: Screenshot HRT
Izvor: Vecernji.hr