Skip to content

Horoskop mjesečni za veljaču 2013.

ovan
Ovan
(21.03 – 20.04)

Pred vama je mjesec kad ćete morati istrpjeti određene odgode svojih planova i ideja. No to vas nikako neće spriječiti da i dalje budete šarmantni i ljubazni. Štoviše takav pristup priskrbit će vam određene povlastice kod prijatelja, suradnika ili autoriteta. Dakle, ne dozvolite da vas nemogućnost kontrole nad situacijom izbaci iz takta. Jupiter je napokon krenuo direktno, pa ćete i sami vidjeti nove mogućnosti koje su itekako ostvarive. Na isti taj Jupiter možete itekako računati sve do srpnja, jer vam daje pozitivan pomak. Merkur krajem mjeseca ide retrogradno, ne pokazujte nervozu već sa malo filozofije prihvatite odugovlačenja koja su neminovnost tijekom ovakvog Merkurovog kretanja.
 
Posao
Poslovna situacija tijekom mjeseca ipak će vas zabrinjavati. Velika je vjerojatnost da se raspoloženje okoline koje je poprilično pesimističko, odrazi i na vas. Ukoliko ste spremni na dodatni trud i napor budite sigurni da će vam biti i adekvatno nagrađen. Pred vama je izbor. Želite li još više vremena posvetiti poslu nauštrb drugih preuzetih obaveza. Ali trebate biti i spremni da će doći do odugovlačenja. Mars vaš vladajući planet, tjerat će vas na akciju i upornost. Tako da možete nastaviti pažljivo planiranje i slaganje financijske konstrukcije.
 
Ljubav
Moguće je da ste vi, sasvim zadovoljni ljubavnom stranom vašeg života. Probleme će vam stvarati osobe iz okoline koje će si uzeti za pravo da svojim očima prosuđuju vaše ljubavne okolnosti. To vam se nikako neće svidjeti, pa je moguć sukob sa bližom okolinom, upravo oko pitanja srca. Pokušajte ne uzimati previše ozbiljno takve komentare.
Stabilne veze prolaze kroz malu krizu, jer se ponovno od njih očekuje da se moraju više baviti obiteljskim nego vlastitim brigama. Pa će podrška koju dajete jedno drugome biti od velikog značenja.
Slobodnima je ljubav važno pitanje, ali ga ne žele oglašavati na velika zvona. Stoga osobu za koju osjećate privlačnost, nećete odmah predstavljati prijateljima i njihovoj kritičkoj procjeni.
 

ovan
Bik
(21.04 – 20.05)

Pred vama je promjenjiv mjesec. Utjecaj Jupitera bit će izazovan, jer napokon kreće direktno. Sve ono što ste stavili na stranu sada treba pokrenuti. U promjenjivom tonu neće biti samo vaše raspoloženje već i poslovne, ali i društvene prilike. Dakle, pripremite se za promjenu planova ponekad i u zadnji tren. Neskloni ste tome, želite stalnost, određenu dinamiku, ali i sigurnost da ćete idući dan moći slijediti neki svoj već unaprijed pripremljeni raspored. Potrudite se sve to dovršiti prije kraja mjeseca jer tada Merkur odugovlači mogućnosti. Na žalost, tada neće baš ići sve tako glatko.
 
Posao
Pred vama je već na samom početku mjeseca prisutna određena poslovna prilika. Znate što i kako odlučiti, međutim potrudite se da dobro sagledate sve mogućnosti, ali i posljedice vlastite odluke. Pokušajte prespavati svoj krajnji odgovor. Kraj mjeseca dočekujete u pomalo užurbanom okruženju, jer dolazi do odgađanja nekih planova. Pokušat ćete spojiti privatno sa poslovnim, no to vam baš i neće polaziti od ruke. Ne uzbuđujte se radi toga. Financijska situacija je zadovoljavajuća, ali svejedno razmislite o pažljivijem planiranju. Vaš uvijek tinjajući strah od gubitka, srećom vas čuva od previše riskantnih ulaganja.
 
Ljubav
Srećom smirenje, opuštanje i trenutke radosti nalazite u zagrljaju voljene osobe. Ljubav i emocionalno pozitivna planetarna situacija ublažit će sve stresove tijekom dana. Venera  svojim djelovanjem utječe na vašu pojačanu potrebu da pokažete i primite nježnost, ali i erotsku strast. Spremno prihvaćate partnerove prijedloge, ali i još vještije planirate zajedničke trenutke. Bračne veze ulaze u miran mjesec ispunjen strasnim zagrljajima, ali i dnevnom međusobnom potporom. Planirate lijepo iznenađenje za partnera koji će se oduševiti vašom gestom.
Slobodnima se nude mnoge prilike za osvajanja, no ipak neće lako ulijetati u nešto što im barem malo nije sigurno. Višak vremena radije ćete posvetiti sebi i svom uljepšavanju.
 

ovan
Blizanci
(21.05 – 20.06)

Pred vama je mjesec kad napokon izlazite iz vlastitih nedoumica i ponovno ste spremni za vlastiti rast i razvoj. Jupiter planeta velike sreće i mogućnosti, u vašem je znaku sve do kraja lipnja. Uživajte u mogućnostima koje su pred vama. Manje ste ratoborni, pa dozvoljavate i drugima da zadnja riječ ponekad bude njihova. Prihvaćate da ste pomalo pretjerali u svom ustrajavanju, da uvijek vi budete u pravu. Prihvaćate ideje i sugestije što će vam na kraju uvelike olakšati odluke koje su pred vama. Merkur vaš vladajući planet 23.veljače kreće u retrogradno kretanje, pripremite se na nesporazume.
 
Posao
Elan koji osjećate pokazat će se kao vrlo potreban jer će se poslovni zadaci jednostavno gomilati. Spremno prihvaćate izazov no na kraju dana se ipak pitate treba li za sve baš toliko vremena da se obavi. Komunikacija će vam biti izvrsna tako da vrlo jasno i pripremljeno iznosite planove, ideje. Želja za napredovanjem ili suradnja sa inozemstvom bit će naglašena tijekom cijelog mjeseca. Financije od vas traže da malo pažljivije složite svoje prioritete. Iako ni tu neće biti zabrinjavajućih elemenata.
 
Ljubav
Obiteljski problemi i brige bit će nešto što vam neće davati mira, pa su moguće besane noći. Potrebno je ipak malo više takta i želje da stvari dovedete pod kontrolu. Pokušajte napraviti pokoji kompromis ili odstupite privremeno od nekih svojih stavova, ovaj puta za dobrobit svih iz vaše okoline. Trajne veze ulaze u vode besmislenih prepirki. Želite li nanijeti što manje štete, vašem zajedničkom napredovanju, ne gledajte na partnera kao na protivnika. Ublažite osobni sarkazam, okrenite neku primjedbu na šalu i suzdržite se od suvišnih primjedbi.
Slobodnima će poslovi i osobni interesi odnijeti sve predviđeno vrijeme za eventualna druženja. Poneku  priliku možda i propustite zbog vaše osobne nezainteresiranosti. Za ozbiljnije planove u ljubavnom životu ipak ćete pričekati neko bolje vrijeme.
 

ovan
Rak
(21.06 – 20.07)

Pred vama je mjesec ponešto turobnog raspoloženja. Da li je svemu uzrok ipak zimsko vrijeme, manjak sunčeve svjetlosti ili vaš umor, nije bitno, no planetarna situacija vam samo djelomično ide na ruku. Venera je u vama  suprotnom znaku Jarca. Stoga možete biti sigurni da samo strpljenje i ozbiljnost dobivaju na važnosti. Sve bitnije odluke donesite do druge polovine mjeseca. Merkur kreće retrogradno a onda su mogući nesporazumi u komunikaciji. Svakako suzbijte nestrpljenje i prebrodite ovaj mjesec sa što je moguće manje osobne nervoze i ćudljivosti. Pokušajte odvojiti vrijeme za sebe, daleko od sviju, jer vam samoća iako je ne volite, ovaj puta jednostavno treba.
 
Posao
Poslovna situacija bit će začuđujuće povoljna. No vi nećete naći dovoljno interesa da je i obavite na potpuno zadovoljavajući način. Ionako vam se već neko vrijeme čini, da se sve vaše  vrijeme pretvorilo u rad, obaveze, zaduženja. Pred vama kao da su samo rokovi, datumi i sati u kojima morate nešto obaviti. Planer vam je prepun i već vam ozbiljno nedostaje društvenih uzbuđenja, sitne radosti i mala osobna zadovoljstva. Financije su u porastu. No, vi ionako nemate vremena trošiti, pa slijedom toga uspijevate staviti određenu sumu na stranu, za „crne“ dane.
 
Ljubav
Povlačite se u svoju ljušturu, jer vas obuzimaju sve duži periodi melankolije. Ni sami nemate pravi odgovor zašto je tome tako. Svejedno, potrudite se upozoriti partnera da ste u svojoj gotovo već predvidljivoj fazi, da se ne bi osjećao povrijeđeno. Jako malo je toga što vas zaista može oraspoložiti. Cijenite vrijeme provedeno na miru, umotani u neke samo vaše misli i toplu dekicu. Bračne veze u kojima postoji međusobno uvažavanje i  razumijevanje ulaze u miran period. Pojave li se ozbiljnija obiteljska pitanja, rješavajte ih odmah. Bez osobnog ustručavanja svima koji vas nerviraju, to jasno stavite na znanje.
Slobodnima predstoji mjesec kad će željeti živjeti iluziju i vlastitu kreaciju mašte. Sve manje od toga bit će nedovoljno. Ponešto prepustite slučajnosti, koja vam je ipak dobra vodilja.
 

ovan
Lav
(21.07 – 21.08)

Pred vama je mjesec druženja, zabave, interesantnih događaja i prilika. Ponekad ste itekako svjesni da si previše ugađate, ali si jednostavno ne možete pomoći. To ste vi i to je vaša priroda. Ukoliko netko iz vaše blizine nije spreman pratiti vaš tempo, ubrzo pronalazite nove kandidate kako biste nastavili uzbuđenje kojem težite. Mars vam daje dovoljno energije i samopouzdanja. Mladi Mjesec 10. veljače je dobar za početak bilo čega novoga, pogotovo na osobnom planu.  Pokušajte malo više pažnje obratiti i na potrebe drugih, iako vas ovaj mjesec ne čekaju neka ozbiljna pitanja za rješavanje, svejedno obavite sve prije zadnjeg tjedna u mjesecu, zbog retrogradnog kretanja Merkura.
 
Posao
Posla i poslovnih prilika ima dovoljno. Jupiter je krenuo direktno, a to je uvijek pozitivna energija. Pred kraj mjeseca možda vam se neće svidjeti ideja da ćete morati žrtvovati vlastite planove za dobrobit posla, no nećete odbiti. Posao obavljate u stilu pravog profesionalca, ali samo onoliko koliko je to nužno. Ni mrvicu duže ni zrnce napora više. Ionako vas smatraju spretnim pa nema mjesta zabrinutosti, što ćete vi osobno uvelike koristiti. Financijska situacija je i dalje povoljna. Jedino biste se mogli previše zagrijati za neki ipak luksuzan predmet ili premašiti planiranu svotu namijenjenu uređenju doma.
 
Ljubav
Pred vama je relativno uspješan mjesec ukoliko uspijete izbjeći verbalan sukob sa muškim osobama iz obiteljskog okruženja. Verbalno ste moćniji, no šteta bi mogla biti veća nego što ste mislili. Partner će vam izaći u susret pa s te strane možete biti mirni. Svi vaši planovi za zabavno provedenim zajedničkim vremenom doći će do oduševljenog prihvaćanja.
Bračne veze tijekom ovog mjeseca ulaze u period zadovoljstva, ali to je samo zato što će druga strana biti popustljiva. Ponekad će vam se prigovoriti da mislite isključivo i samo na sebe, ali vi ste to vrlo brzo u stanju ublažiti nekom lijepom gestom.
Slobodni će težiti vezama koje su zasnovane na prijateljstvu. No Amorova strelica učinit će taj odnos mnogo dubljim nego što ste se nadali ili planirali.
 

ovan
Djevica
(22.08 – 22.09)

Pred vama je mjesec kad ćete pretjerano izlaziti ili se pak na nekoliko dana zatvarati u kuću. Dakle ulazite iz krajnosti u krajnost. S jedne strane očekujete razumijevanje i podršku okoline, s druge vaše prigovaranje i kritike uništit će svačiji oblik dobre i pozitivne inicijative. Retrogradni Merkur krajem mjeseca učinit će vas kritičkim u komunikaciji, pa biste posebnu pažnju trebali posvetiti baš tom segmentu života. Jupiter vam dobro djeluje posebno na vašu kuću karijere, a u direktnom je kretanju, dakle do daljnjega možete itekako uživati barem što se tiče ozbiljnih poslovnih planova.
 
Posao
Očekujte probleme sa tehničkim aparatima ili kašnjenje nekih već postignutih dogovora. Morate posebno pripaziti što vam drugi govore, jer bi moglo doći do ozbiljnijih nesporazuma. Svakako pripazite i na vlastiti izričaj, jer intonacija je također bitan način komunikacije. Bez obzira koje riječi izgovarali, ako ih ne prati adekvatan govor tijela, poruka će biti shvaćena krivo ili loše. Pokušajte malo više surađivati sa osobama iz vaše okoline, bez obzira što ne cijenite njihove stavove. Suradnja je ovaj puta itekako nužna, a vi posegnite za diplomacijom pri iznošenju stavova.
 
Ljubav
Pred vama je period kad se neprestano mučite analiziranjem vaše emocionalne situacije. Ako ste slobodni, težite romantičnom i bajkovitom partneru. Ako ste u vezi, želite pridobiti partnera da bude što bliže vašem imaginarnom idealu. Srećom nakon nekoliko dana uviđate da je sva ta analiza potpuno besmislena, jer niste uvažili mišljenje, stavove i osobnost druge strane. Bračne veze ulaze u miran period ukoliko ste se spremni pomiriti sa činjenicom da svijet nije krojen onako kako biste vi to željeli. Partner vas je privukao svojom osobnošću , pa ubrzo odustajete od pokušaja da ga podredite svojim pravilima.
Slobodni imaju prilike za uspješno osvajanje ukoliko odustanu od iluzija i shvate da je pred njima stvarna osoba sa izraženim crtama osobnosti, koja ih upravo zbog toga čini vrlo zanimljivom osobom.
 

ovan
Vaga
(23.09 – 22.10)

Veljača je za vas mjesec posvećivanja poslu, privatnim interesima, ali i ljubavi. Venera vaša planeta bit će itekako pozitivna u vezi emocionalnog dijela života. Jupiter, iako u Blizancima, će vam svakako pomoći, pogotovo jer je sad u direktnom kretanju. Uživat ćete spretno balansirajući među svim obavezama. Za vas ionako ništa nema svrhe, ako sve oko vas nije u skladu i harmoniji. Želja za kraćim putovanjima neće vas mimoići pa ćete planirati kako da najbolje iskoristite svaki slobodan vikend. Iako će posla biti dosta kao i pripadajućih obaveza, sve uspijevate obaviti na vrijeme i osobno zadovoljstvo.
 
Posao
Poslovna situacija traži od vas dodatne napore, no to vam nije teško. Shvaćate da su prilike idealne, da biste napokon trebali učvrstiti vlastite pozicije i spremni ste na pokoju žrtvu da biste ostvarili željeno. Uspješno obavljeni zadatak neće proći nezapaženo od strane autoriteta tako da će i nagrada biti adekvatna. Pripazite se samo odnosa prema autoritetima, naime njihov dio posla uključuje i kritiku, pa je ne doživljavajte previše osobno. Financijska situacija se poboljšava, pa nemate brigu ako se upustite u neki trošak. Mogli biste kasnije shvatiti da ste se prenaglili, ali nema ozbiljnog razloga za žaljenje.
 
Ljubav
Pred vama je mjesec uživanja, sklada, vođenja dugih razgovora, produbljivanje odnosa i sklapane novih prijateljstava. Sa zadovoljstvom shvaćate da je jedan odnos dosegao iznenađujuće duboku razinu i da bi mogao prerasti u nešto mnogo veće nego se to isprva činilo. Potrebni ste jednoj osobi, pa ne zanemarujte stare i iskrene prijatelje.
Stalne veze ulaze u period sklada, mira i zadovoljavanja potrebe da što više budete zajedno. Podrška koju dobivate, nije samo deklarativna već se pokazuje i u praksi. Budite svjesni da je partner ipak time morao napraviti osobni kompromis.
Slobodni produbljuju jedno poznanstvo i grade temelje za nešto više. Razmislite koliko vas ta osoba stvarno oduševljava, a koliko samo fizički privlači.
 

ovan
Škorpion
(23.10 – 22.11)

Pred vama je relativno interesantan mjesec ukoliko uspijete izbjeći neke obaveze koje vas mogu odvući u turobno razmišljanje o beskorisnosti. Saturn je uvijek bio planeta koja zahtijeva predanost, ozbiljnost, promišljanje i dugotrajnost. U vašem je znaku. Moguće je da jedan susret sa osobom iz prošlosti u vama pokrene neka sjećanja koja još niste dovoljno razriješili sami sa sobom. Povremena melankolija rezultirat će vašom potrebom da ipak nađete vedriji način gledanja na vlastiti život. U svemu tome veliku pomoć možete očekivati od dragih osoba ili društva u kojem se uvijek razvedrite ili nasmijete.
 
Posao
Poslove obavljate pomalo rutinski, jer ste ipak izgubili dio svog elana. Nedovoljno koncentrirani, moguće je da vam se potkradu greške, pogotovo zadnji tjedan mjeseca. Dio toga možete prepisati utjecaju retrogradnog kretanja Merkura. U komunikaciji pripazite na jasnoću govora i jasnoću misli, ali teško ćete izbjeći lapsuse. Dani pred vama donose potrebu da donesete neke odluke. Razmislite i prespavajte konačan odgovor, ali svakako požurite. Ono što utvrdite i poduzmete tijekom ovog mjeseca imat će bitnog utjecaja na poslovni dio života koji će trajati neko dulje vrijeme. Materijalna situacija uglavnom je dobra.
 
Ljubav
Emocionalni život bit će vam dovoljno uzbudljiv i upravo po vašem ukusu. Prepustite se događajima kako slijede, jer bilo kakvo planiranje na tom području pokazat će se kao uzaludan posao. Vaša intuicija kao vodilja bit će sasvim dovoljna da vas poštedi ozbiljnih razočarenja. Nema potrebe da dodatno dramatizirate ionako uzburkane osjećaje.
Bračne veze ulaze u nesigurne vode koje bi mogle prerasti u krizu, ukoliko inzistirate da ste jedino vi u vašoj vezi onaj koji je u pravu i jedini koji uistinu brine.
Slobodnima se smiješi dobra prilika. Izgledan je susret sa interesantnom osobom koja će vas intrigirati po mnogim pitanjima. Pripazite samo da vas prevelika radoznalost ne prikaže kao sumnjičavu osobu.
 

ovan
Strijelac
(23.11 – 21.12)

Pred vama je mjesec kad morate pokazati dovoljno praktičnosti da ostvarite sve što ste naumili. Pri tome nikako ne zaboravite da postoji i vedrija strana života u kojem nije sve obaveza, posao ili dužnost. Slijediti srce ili razum bit će pitanje koje će vas mučiti tijekom cijelog mjeseca. Pokušajte zauzdati vlastitu nestrpljivost i poneke stvari ipak prepustite drugima ili slučajnosti samoj. Sudbina često najbolje sama, bez obzira što mi htjeli, odredi tempo događanja. Jupiter vam se nalazi u kući partnerstva. Dakle nemojte misliti da ćete sve moći ili morati napraviti sami.
 
Posao
Pred vama je razdoblje ozbiljnog prianjanja poslu. Neugodno saznanje da se trebate ozbiljno, koncentrirano i zaista vrijedno posvetiti radnim zadacima, možda vam se neće svidjeti, ali je tako. Trud koji pokazujete bit će adekvatno vrednovan. No, ne očekujte da vam se progleda kroz prste na poneki olako shvaćeni problem. Rasprave i to neugodne, sa suradnicima na poslu jednostavno će biti dio poslovnog mjeseca. Morate odrediti granice do koje druga strana može ići. Mogući su troškovi, ali i zarade. Velika je vjerojatnost da ćete pokriti eventualni minus na računu.
 
Ljubav
Emocionalna situacija je dobra, ali ne i sjajna. Određeno razočaranje koje slijedi nakon što vaša očekivanja nisu ispunjena na neki će vas način ipak prizemljiti. Shvatit ćete da ste možda očekivali, pomalo nerazumno, više nego što je moguće. Mala bol srca učinit će da vam ono otvrdne. Ne dozvolite samo da takvo stanje kod vas predugo traje. Bračne i trajne veze imaju mirnu fazu kad sve događaje primate sa filozofskom pomirenošću da ima boljih i lošijih dana. I da je to jednostavno tako. Pronaći ćete kvalitetu odnosa kroz neka druga pitanja. Ali ne zaboravite da ste pod pozitivnim utjecajem Jupitera i da partner ima za vas ipak riječi zahvale.
Slobodnima će doživljeno razočarenje odrediti daljnje djelovanje. Distanciranost i još jedna prilika za procjenu nametnut će se sama od sebe. Misao: „ili ide lakše ili ne ide nikako“, bit će osnova svakog djelovanja. Što je u osnovi najbolje i najpovoljnije rješenje.
 

ovan
Jarac
(22.12 – 19.01)

Veljača vam donosi promjene, koje ćete i sami primijetiti. Jupiter vam se nalazi u astrološkoj kući projekata i planova. Prošli mjesec imali ste pet planeta u svom znaku, slijedeći dobar period bit će u ožujku. Otvoreniji ste za sugestije drugih, ublažavate vlastite stavove, povlačite se u sjenu događanja. No, to nikako ne znači da ćete kontrolu prepustiti okolini. Jednostavno ne želite se previše eksponirati. Pitanje emocija bit će vaša glavna preokupacija tijekom cijelog ovog mjeseca. Briga za vlastiti izgled i dojam koji ostavljate na druge pripišite utjecaju Venere na vaš znak.
 
Posao
Poslovna situacija ostavlja vas prilično ravnodušnima. Živciranje oko planiranja, odugovlačenja kojima su uzrok neki drugi čimbenici, ne doživljavate previše tragično. Međutim uvažite činjenicu da zadnji tjedan ovog mjeseca Merkur kreće retrogradno pa su moguće nove komplikacije. Pomalo vas umaraju stalno isti problemi, sa stalno istim osobama, koje su po vama nedovoljno snalažljive za zadatke koje zadužuju. Vi tu jednostavno ništa ne možete, ali ovaj put ni ne želite nešto učiniti. Prepuštate da malo neko drugi brine brigu i da napokon zaradi plaću koju prima. Materijalna situacija vam je zadovoljavajuća. Mogući su veći troškovi, jer ćete poželjeti ulagati malo u sebe i vlastita zadovoljstva.
 
Ljubav
Planetarna situacija vam ide na ruku. Postajete svjesniji da ste možda i previše toga propustili smatrajući da su neka druga životna područja važnija od emocionalnog zadovoljstva. Jutrom se budite i sa dozom gorčine shvaćate da su vas nekako zaobišle sve ugode kojima se drugi zabavljaju. Odlučili ste promijeniti nešto upravo na tom području i spremni ste preuzeti kontrolu i nad tim dijelom vlastitog života. Uživajte u prilikama, sa više pozitivnog stava.
Slobodni će se spremno baciti u potragu i osvajanje što bi im iznenađujuće dobro moglo poći za rukom. Svijest da ste privlačni suprotnom spolu pojačat će vaš osjećaj zadovoljstva.
Trajne veze ulaze u period produbljivanja vlastitog odnosa. Pazite samo da ne pretjerate određujući što i kako bi partner trebao reagirati, na vaše osvježene romantične ponude.
 

ovan
Vodenjak
(20.01 – 18.02)

Pred vama je pomalo promjenjiv mjesec. Čas izlazite jer to želite ili su vas nagovorili, čas se odvajate od sviju, jer imate potrebu za trenucima osamljenosti. Jednostavno ste u takvoj fazi, kad ne želite pritiske, ni zabavu pod svaku cijenu. Neki „loši“ filmovi vrtjet će vam se po glavi, pa će vam trebati malo više vremena da se izvučete iz tih misli. Osluškujete potrebe tijela i raspoloženja i prema tome se i ravnajte. Venera vam je još tjedan dana u vašem znaku. Jupiter vam pomaže oko porodičnih pitanja, vladavina je vašeg znaka, nemojte propustiti primamljive prilike.
 
Posao
Poslovna situacija tijekom ovog mjeseca bit će uglavnom uobičajena. Nema previše iznenađenja, jedino će vas pred kraj mjeseca zadesiti moguća kritika da nešto niste napravili kako se očekivalo od vas. Dio toga odnosi se na retrogradno kretanje Merkura. Ispričavanja ili objašnjenja neće donijeti rezultat. Pametnije bi bilo da se potrudite više i da pokušate djelom, a ne riječima popraviti reputaciju. Energije vam ne nedostaje, već interesa. Svakako pokažite malo više osobne odgovornosti. Materijalna situacija je zadovoljavajuća. Povećanu potrebu za kupovinom uspješno ćete pokriti postojećom zaradom.
 
Ljubav
Određena mušičavost i nepredvidivost zbunjivat će vašeg partnera, ali i osobe koje su za vas zainteresirane. Budite određeniji, pokažite što osjećate, ne oklijevajte izraziti kompliment ili uputiti lijepu riječ. Ostavljanje nečeg tako ugodnog kao nježnost za neke bolje momente ne pomaže. Ljubav nije stvar koja bi se trebala dozirati. Utjecaj Venere će vam to sasvim lijepo pokazati kroz vama začuđujući interes nekih vrlo interesantnih osoba. Bračne veze prolaze kroz osjećaj „iskupljenja“ za stare greške. Moguće je da ste u prošlom razdoblju povrijedili partnera koji nije spreman olako prijeći preko svega  stoga uložite dodatan napor da sve izgladite. Pomoć u tome dat će vam planetarna situacija. Ne čekajte predugo.
Slobodni bi trebali napokon konkretizirati vlastita nastojanja. Nema razloga za oklijevanje. Odvažite se i pokušajte, uvidjet ćete da se iz lijepog prijateljstva može izroditi velika strast.
 

ovan
Ribe
(19.02 – 20.03)

Pred vama je naporan mjesec kad ćete željeti dosta toga srediti kako na poslovnom, tako i na privatnom planu. Mars je u vašem znaku, a tamo gdje je Mars, uvijek je upornost, prodornost, ali i određena napetost. Ako niste iskoristili praznike da se odmorite, ovaj mjesec je možda krajnji čas da to napravite. U suprotnom nezadovoljstvo, stres i melankolija koju osjećate pritiskat će vas sve više. Mars ima tendenciju širenja, ako su osjećaji pozitivni bit će ih više, ako je pak u pitanju nezadovoljstvo može rezultirati napetošću pa i verbalnim nezadovoljstvom. Usprkos svemu ne dozvolite da vas turobne misli odvoje od stvarnosti. Pozive dragih i vedrih osoba, na druženje prihvatite, mogli biste usprkos vašoj sumnji, ipak provesti sasvim ugodnu večer u smijehu i zabavi.
 
Posao
Poslovna situacija se poprilično zahuktala, a vi kao da gubite kontrolu. Suočite se sa neugodnostima na miran način, jer samo tako ćete zaista i ostati pošteđeni nerazumljive buke i galame koju drugi dižu. Ne zaboravite da okolina često želi projicirati na druge ono što muči njih same. Bez obzira na sve, uspješno ćete prebroditi probleme jer stiže vladavina vašeg znaka. Slobodno možete u svakom momentu stati iza vlastitih odluka i poteza. Stres će biti prisutan, ali vam neće nanijeti štetu ako izgradite sistem vlastite obrane. Uspješno balansirate između htijenja i mogućnosti.
 
Ljubav
Pred vama je mjesec vladavine vašeg znaka. Želite nešto značajno promijeniti u ljubavnom životu, pri tome izbjegavajte rasprave i jednostavno se ponašajte kao riba u vodi. Uspješno ćete isplivati iz svih problema, pogotovo ukoliko su vam nametnuti kao konačna rješenja. Skloni ste stvari riješiti pomalo revolucionarno, ali kraj mjeseca nije pogodan za nagle odluke. Povucite se, nađite svoj mirni kutak i jednostavno ostavite da stvari plutaju. Bračne veze imat će mirniji mjesec. Ionako nema potrebe za zaoštravanjem odnosa. Umirite strasti i pričekajte neko bolje vrijeme kad će se sve ionako samo od sebe riješiti čistom inercijom događaja.
Slobodnima ovaj mjesec mogao bi biti aktivan. Začuđujuće, ali to će vas saznanje umiriti. Spoznaja da sve možete upravo na svoj i željeni način.