Skip to content

Hokej: „Medvjedi“ u grotlu Arene pobijedili slovenske „zmajčeke“

U 43. kolu Ebela zagrebački Medveščak lako se obračunao s ljubljanskom Olimpijom i stigao do treće pobjede na Ice Feveru u Areni. ‘Medvjedi’ su slavili s uvjerljivih 5:2

Zagrebački ‘medvjedi’ nastavili su s igrama toplo-hladno na Ice Feveru u Areni. Svaku drugu utakmicu u najvećoj hrvatskoj sportskoj dvorani hokejaši Medveščaka odigraju vrlo dobro i dođu do pobjede, pa je tako bilo i u utorak navečer protiv Olimpije. Ljubljančani, nošeni pjesmom više od 500 svojih navijača, ipak se nisu iskazali kao suparnik koji bi mogao ponoviti uspjehe Albe i Villacha koji su uzeli oba boda u Areni, već su, štoviše, držali nulu do druge trećine i jednom zaprijetili smanjenjem vodstva domaćina na 1:2.

U prvih 20 minuta gosti nisu primili gol samo zahvaljujući nevjerojatnim obranama Jeana Philippea Lamoreuxa, no i toj priči došao je kraj početkom nastavka. Trojka Banham, Kinasewich, Prpic propisno je uneredila ‘zmajčeke’ zabivši im dva gola u samo 27 sekundi, a to što su gostujući hokejaši smanjili na 1:2 u 26. minuti nije ništa promujenilo u igri ‘medvjeda’.

Štoviše, domaćini su i dalje igrali vrlo dobro, pritiskali suparničku obranu, a to se u konačnici isplatilo u 39. minuti kad je Kinasewich zabio svoj drugi gol na utakmici. Ujedno, bio je to njegov 11. gol Olimpiji u 10 odigranih utakmica u Ebelu.

Novo pojačanje Meddveščaka, Matt Siddall, zabio je svoj prvijenac u novom dresu u 20. sekundi treće trećine, no Olimpija je uzvratila golom Erika Pancea osam i pol minuta kasnije, pogotkom koji velika većina od 15.000 ljudi u Areni nije uopće vidjela jer je pao nakon upucavanja paka u trećinu ‘medvjeda’, u trenucima kad su obje momčadi mijenjale igrače na ledu. Robert Kristan ga je dekoncentrirano pokušao uhvatiti, no pak je izmigoljio i ušao u mrežu.

Da na kraju ipak ne bi bilo problema s upisivanjem oba boda na konto, pobrinuo se Andy Sertich šest minuta i 14 sekundi prije kraja kad je odmjerenim udarcem i peti put na utakmici pospremio pak iza leđa Olimpijinog golmana. Bila je to već treća ovosezonska pobjeda Medveščaka nad Olimpijom, a jedini trijumf ‘zmajčeki’ su ostvarili u Ledenoj dvorani, i to u produžecima. Preostale dvije utakmice odigrane u Tivoliju dobio je Medveščak.

Iduću utakmicu, pretposljednju na Ice Feveru, Medveščak će odigrati u petak protiv Red Bulla i bit će to posljednja utakmica prvog dijela Ebela. Nakon toga, već u nedjelju, kreće drugi krug i velika borba za bodove koji će u konačnici odlučivati o poziciji s koje će ‘medvjedi’ krenuti u doigravanje. Tada, u nedjelju, u Areni će gostovati prva momčad natjecanja, Linz.

Austrija 1. liga
Jesenice Linz 1:5
Vienna Capitals Alba Volan 3:2
Medveščak Olimpija Ljubljana 5:2
Klagenfurt VSV Pasut 19:15
Red Bull Salzburg Graz 19:15

Izvor: tportal.hr
tekst: N. Miladin
foto: S. Midžor / pixell

Akademija-Art.hr