HNS proglasio sebe izbornim pobjednikom

hns

hns

Dan nakon drugog kruga lokalnih izbora vodstvo HNS-a je proglasilo izbornu pobjedu, jer su za 42 posto ostvarili bolji rezultat nego na prošlim lokalnim izborima

“Za cilj smo si postavili rast od 20 posto, a osvojili smo 42 posto više. Puno smo jači nego što smo bili i možemo se kvalitetno pripremati za parlamentarne izbore. U Varaždinskoj županiji dobili smo 70 posto više dužnosnika”, istaknuo je Predrag Štromar, stari-novi župan Varaždinske županije.

“Cilj je bio učvrstiti se diljem Hrvatske i implementirati politiku HNS-a, a to smo uspjeli”, ocijenio je Ivan Vrdoljak.

Tako su istaknuli da HDZ ima jednak broj župana (10) i gradonačelnika (56) kao i prije četiri godine te 26 načelnika manje (imali su 215, a sada imaju 189). SDP ima tri župana, što je za dva manje nego 2009. godine, 24 gradonačelnika, što je za četiri manje nego ranije, i 46 načelnika, što je za tri više nego na prošlim izborima. HSS ima dva župana (ranije je imao tri), pet gradonačelnika (ranije je imao šest) i 47 načelnika (ranije je imao 58). HNS je broj župana povećao s jednog na tri, broj gradonačelnika sa sedam na jedanaest, a broj načelnika s 21 na 32.

Šefica stranke Vesna Pusić naglasila je da je rezultat pridonio stabilnosti HNS-a, ali i Vlade. (Foto: Slaven Janđel, Soundset.hr)