HNS i Dinamo pomažu Varaždinu


 
Treba učiniti sve da se Nogometni klub Varaždin vrati na staze stare slave i u tome će imati podršku Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza, poručio je član Izvršnog odbora HNS-a Zdravko Mamić nakon sastanka kojega su budući čelnici HNS-a danas u varaždinskoj Gradskoj vijećnici održali s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem
 
Na razgovor s gradonačelnikom Habušem, Mamić je sa sat vremena zakašnjenja stigao u društvu Davora ŠukeraDamira VrbanovićaAnte Čačića i Zorana Mamića. Nakon sastanka, kojemu su nazočili i predstavnici varaždinskog nogometa Branko iZlatko IvankovićStjepan CvekZlatko Dalić i Nenad Horvatić, Mamić je izjavio da su razgovarali isključivo o tome kako pomoći Nogometnom klubu Varaždin, koji je zbog velikih financijskih problema nedavno izbačen iz Prve lige.
 
Moramo zaštititi tradiciju nogometa i razvoja sporta u Varaždinu i Hrvatski nogometni savez je voljan naći način da mladost NK Varaždina, juniori i kadeti, ostanu natjecati se u Prvoj ligi, dok bi NK Varaždin trebao krenuti dalje iz Treće lige, rekao je Mamić, dodavši da će varaždinskom klubu podršku pružiti i Dinamo te da se nada da će NK Varaždin kroz dvije godine ponovno zaigrati u Prvoj ligi.
 
Promjenom Pravilnika HNS-a pokušat će se omogućiti da juniori i kadeti ostanu u ovom rangu natjecanja u kojem jesu, dok bi klub trebao otići u stečaj s likvidacijom te pokušati pronaći način da u daljnje natjecanje ne kreće iz Treće županijske lige, nego da fuzijom s nekim drugim klubom starta iz nekog drugog ranga, najbolje iz 3. HNL-a, kazao je varaždinski gradonačelnik Habuš.
 
Istaknuo je da NK Varaždin treba postaviti na zdrave noge te da i on vjeruje da se kroz nekoliko godina, s pravom ekipom i dobrim sponzorima, može očekivati povratak kluba u Prvu ligu. Ukoliko ovo prihvate i skupštinari, vjerujem da ćemo ubrzo sazvati Skupštinu kluba i krenuti u tom pravcu, rekao je Habuš.
 
Klub mora na Skupštini naći novu budućnost, a ja ću mu kao budući predsjednik HNS-a pomoći, zaključio je Davor Šuker.

Foto: Nenad Dugi / Cropix
Akademija-Art