HEP u utrci za gradnju novog bloka termoelektrane Tuzla

Hrvatska elektroprivreda (HEP) uvrštena je u popis tvrtki koje su ispunile uvjete za podnošenje ponude za gradnju novog bloka termolektrane u Tuzli, a taj posao vrijedan je više od 760 milijuna eura, potvrđeno je iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EPBiH) koja je i raspisala natječaj za pretkvalifikacijske prijave, prenosi u četvrtak sarajevski "Dnevni avaz"

Izvršni direktor EP BiH za kapitalne investicije Amil Kamenica pojasnio je kako će svim tvrtkama koje su zadovoljile postavljene uvjete biti upućen poziv za preuzimanje natječajne dokumentacije, a nakon toga se očekuju njihove ponude.
Gradnja bloka VII termoelektrane u Tuzli najveća je poslijeratna investicija koju planira EP BiH a procijenjena vrijednost projekta je milijardu i 500 milijuna konvertibilnih maraka (oko 767 milijuna eura).
EP BiH u tom projektu sudjeluje s osnovnim kapitalom u iznosu od 25 posto.
HEP je svoju ponudu poslao u suradnji sa Toshibom i renomiranom poljskom tvrtkom Rafako.
Zanimanje za ovaj projekt iskazali su i giganti poput Siemensa, Hitachija te španjolske Cobre i mađarskog MVM Ovita. Za izvedbu projekta kane se natjecati i turski Cengiz Energi te čak četiri kompanije iz Kine.