HBK u plenarnom zasjedanju o Milanovićevom posjetu papi

hbk

Izvanredno plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) pod predsjedanjem predsjednika HBK-a đakovačko-osječkoga biskupa mons. Marina Srakića, na kojem se razgovaralo o posjetu predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića Svetoj Stolici održano je danas u sjedištu HBK u Zagrebu, priopćilo je Tajništvo HBK

Tajništvo HBK navodi da su biskupi razgovarali o predstojećem posjetu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića Svetoj Stolici, kao i o simpoziju o vezama Svete Stolice i Hrvatske, koji, 29. listopada u Vatikanu, u povodu obilježavanja 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Republike Hrvatske organizira hrvatsko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici.
Na zasjedanju su biskupi razmotrili i pojedinosti vezane za nacionalno zahvalno hodočašće u Rim u "Godini vjere", koje će se održati od 5. do 9. studenoga, navodi se u priopćenju.
Na zasjedanju je, kako navodi tajništvo HBK, sudjelovao i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro D’Errico.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije izvijestio je kako je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić doputovao iz Rima kako bi sudjelovao na izvarednom plenarnom zasjedanju HBK te da se kardinal Bozanić nakon završetka zasjedanja vratio u Rim kako bi nastavio sudjelovati na 13. redovnoj općoj Biskupskoj sinodi o novoj evangelizaciji.
Foto: IKA