Halilović postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a

Alen Halilović pogotkom protiv Slaven Belupa ispisao je povijest HNL-a. Veznjak Dinama u Koprivnici je postao najmlađi strijelac u povijesti Prve HNL te najmlađi strijelac Modrih u povijesti

Halilović je tako s trona svrgnuo svog klupskog kolegu Matea Kovačića.
– Presretan sam! Zahvaljujem treneru Čačiću na ukazanom povjerenju, a veliko hvala i Beqiraju koji mi je fantastičnom aistenicijom omogućio da zabijem pogodak. Bio sam sretan i nakon debija protiv Hajduka, a ovo sada je zaista prekrasno, rekao je Halilović nakon utakmice za službenu stranicu GNK Dinama.
Trener Dinama također je bio zadovoljan nastupom mlade zvijezde:
– To me ispunjava posebnim zadovoljstvo. Naravno, užitak je što smo ponovno bili u takvoj situaciji da smo mu uopće mogli pružati priliku, a onda je užitak gledati kako takav biser igra. Već je pokazao kakav talent ima, a na njemu je radom ga oplemeniti.
O utakmici će Čačić reći:
– Bio je to pravi derbi na kojem je bilo dosta prilika i golova, a mislim da je naša pobjeda zaslužena jer smo kontrolirali utakmicu. Ako ima nešto s čime nisam zadovoljan onda bi to bio dio utakmice u kojem smo pali, mislili smo da je gotovo i tako dozvolili Slavenu da stvori nekoliko prilika.
Foto: Damir Krajac/CROPIX