hajduk turnovo

Nogometaši Hajduka, Rijeke i Lokomotive saznali su moguće protivnike u trećem pretkolu Europske lige, naravno ako prije toga prođu drugo pretkolo

Splićani su u prvom susretu protiv makedonskog Turnova slavili na Poljudu s 2:1, a ako prođu dalje, u trećem pretkolu očekuju ih ogledi protiv gruzijskog Dile Gorija ili danskog Aalborga. Nakon prvog ogleda Gruzijci su u veliko prednosti slavivši u prvom susretu s 3:0.

Rijeka je praktički osigurali plasman u treće pretkolo slavljem na Kantridi protiv velškog Prestatyn Towna od čak 5:0. Sljedeći protivnik trebao bi im biti ljubljanska Olimpija ili slovačka Žilina. Slovenci su u prvom susretu slavili s 3:1.

Lokomotiva je u svojoj europskoj premijeri iznenadili u gostima bjeloruski Dinamo iz Minska i slavili s 2:1. Ako uspiju proći bjeloruski sastav Lokose očekuju dvoboji protiv turskog Trabzonspora ili irskog Derry Cityja. Turska momčad je u prvom ogledu pobijedila s 4:2.

Prvi susret igrali bi se na Poljudu, Kantridi i Maksimiru 1. kolovoza, a uzvrati su tjedan poslije. (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, HRT)