Hajduk – Dinamo u srijedu u 19 sati


 
Najveći hrvatski nogometni derbi Hajduk – Dinamo, koji je večeras odgođen zbog potopljenog travnjaka stadiona Poljud igrat će se u srijedu, 27. veljače u 19 sati, objavila je Udruga profesionalnih klubova Prve HNL
 
Člankom 19. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a definirano je da se u ovakvim slučajevima utakmica automatski odgađa za idući dan u isto vrijeme, što su suci i delegat konstatirali u zapisnik. Međutim, kako zbog organizacijskih i sigurnosnih razloga Hajduk nije u mogućnosti dobiti dozvolu za organizaciju ovako velikog javnog okupljanja unutar 24 sata, uz suglasnost predstavnika oba kluba i Povjerenika za natjecanje, postignut je pismeni dogovor da se utakmica odigra u srijedu, 27. veljače u 19 sati.
 
Travnjak terena na Poljudu par sati prije zakazanog početka utakmice bio je gotovo u potpunosti pod vodom. Pokušali su nešto učiniti radnici zaduženi za održavanje terena, ali niti bušenje na najkritičnijim mjestima nije pomoglo. Sudac Ivan Bebek je na prvom pregledu terena već u 17.15 sati obavijestio momčadi da u takvim uvjetima utakmice neće biti, a kako se situacija niti do 18 sati nije promijenila, unatoč činjenici da je kiša gotovo potpuno prestala padati, u nazočnosti kapetana momčadi uslijedila je i konačna odluka o odgodi utakmice i primjeni odredbi propisa HNS-a.
 
Kapetan Hajduka Mirko Oremuš žali što se utakmica nije igrala zbog velikog broja navijača koji su se okupili na stadionu Poljud: Jako mi je žao što se nije igralo. Svi silama smo željeli igrati, no uvijeti nisu bili regularni, kazao je Oremuš, dok se Ivan Vuković nada kako će gledatelji doći na utakmicu i u novom terminu: Utakmica je privukla brojne gledatelje iz cijele Hrvatske, ali i iz BiH, te Crne Gore. Žao mi je zbog njih što se utakmica nije odigrala. Nadam se kako će nas doći bodriti i u novom terminu, kazao je Vuković.
Bebek, Oremuš i Kelava (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell)
Izvor: HRT