Gotovina uveličao proslavu 4. brigade

gotovina

gotovina

U kapelici Sv. križa u Dračevcu kraj Splita danas je u povodu 22. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade Hrvatske vojske služena misa zadušnica za 194 poginula branitelja te brigade, a misi je nazočio i umirovljeni general Ante Gotovina

Poslije toliko godina ovo je prigoda da se nađem sa svim tim ljudima, ali i gardistima iz 4. gardijske brigade. Znamo da je uloga 4. gardijske brigade u Domovinskom ratu bila jako važna, rekao je Gotovina.

Gotovina je skupa s generalom Damirom Krstičevićem i potpredsjednikom udruge Veteran 4. gardijske brigade pukovnikom Ivanom Mršićem položio vijence u Spomen kapelicu Sv. Križa u Dračevcu.

Obraćajući se nazočnima, Mršić je poseban pozdrav uputio generalima Gotovini i Mladenu Markaču, koji nije nazočio, naglašavajući važnost branitelja koji su dali živote za Domovinu. Nikada nećemo dozvoliti da se pogazi njihova i naša žrtva i da se ugrozi budućnost i opostojnost države koja nas je toliko skupo stajala, poručio je Mršić, istaknuvši da Hrvatsku treba urediti kao državu prava i pravde, napretka i prosperiteta.

Vijence su u Spomen kapelicu položila brojna izaslanstva, među njima i izaslanik predsjednika Republike Vinko Kovačević te izaslanstva ministarstava branitelja i unutarnjih poslova, kao i župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, splitski gradonačelnik Željko Kerum te predstavnici više braniteljskih udruga i lokalnih dužnosnika. (Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL, HRT)