Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj sjednici u Solinu donijelo je odluku o razrješenju zagrebačke gradske organizacije i njezinog predsjednika Ante Zvonimira Golema. Za povjerenika nacionalnog vijeća bit će predložen Milijan Brkić, koji je ujedno i glavni tajnik stranke.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Solinu se prije sjednice osvrnuo Ana Čačićevu izjavu da HDZ, koji je ogrezao u korupciji, nema pravo pričati o davanju autocesta u koncesiju.
– Tko je gospodin Čačić da odlučuje i određuje tko što može komentirati u ovoj državi. Nevjerojatno je da on ne posustaje u svom tonu prepotencije i bezobrazluka – rekao je Karamarko.
– Moram podsjetiti gospodina Čačića, kad spominje korupciju i kriminal, da sam ja današnji predsjednik HDZ-a u dva navrata 1994. i 2008. godine, poveo borbu protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj. Gdje je tada bio Čačić? U mišjoj rupi. S gospodinom Čačićem mogli bismo i na drugačiji način razgovarati o kriminalu i korupciji. Čačiću preporučujem malo više skromnosti i manje prepotencije jer je Vlada u kojoj je i on u osam mjeseci narodu ponudila samo depresiju – dodao je Karamarko prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a u hotelu President.
Očekuje se da će u Solinu HDZ započeti svoju predizbornu kampanju za lokalne izbore i to na način da donesu odluku o osnivanju glavnog izbornog i izvršnog stožera za lokalne izbore.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Izvor: Petar Grubišić/Vecernji.hr

Akademija-Art