Godišnja izložba učeničkih likovnih radova


 

Od tambure do Woodstoka

 
Na izložbi likovnih radova učenika od 1. do 8. razreda OŠ „Dr. Ivan Merz“ iz Zagreba, predstavljamo likovne radove tematski vezane uz projekt: „Od tambure do Woodstoka“, likovne radove koji su nastali u 2. polugodištu i predstavljamo projekt učenika 4.b «Igrajmo se hrvatskih slikara 19. i 20. stoljeća».
 
Otvaranje izložbe bit će u srijedu, 9. svibnja, u 18.00 sati, u OŠ „Dr. Ivan Merz“ (Račkoga 4, Zagreb).
Učenici su oslobodili svoju kreativnost, osjetili ljepotu stvaranja i kroz različite načine interpretacije slobodnim i opuštenim potezima crtom, bojom i oblikom pokazali snagu i svježinu dječjeg likovnog stvaralaštva. Kreativnom igrom, komunikacijom s djelima likovne umjetnosti učili su likovni jezik, rješavali različite likovne probleme i dogodili su se likovni radovi neobičnog likovnog izraza.

Godišnja izložba pokazuje koliko učenici nose u sebi mladenačke radosti i kreativno ju i maštovito prenose u neobične, lijepe i iznimne radove dječjeg stvaralaštva. Učenici imaju što pokazati i kvaliteta  likovnih radova naših učenika pod mentorstvom prof. Lahorke Rožić bila je zapažena na raznim likovnim natječajima i na izložbama u muzejima i galerijama.

Na županijsku razinu (Grad Zagreb) kvalificirao se Patrik Nikolić iz 8.b razreda. Rad mu je bio izložen na Izložbi likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2012. u OŠ Matije Gupca od 26.3.2012. do 31.3.2012.
Lina Markuš iz 5.b razreda pohvaljena je za originalni likovni rad na državnom natjecanju «Tradicija i suvremenost – Biološka raznolikost Republike Hrvatske u likovnom izričaju djece». Uručenje pohvalnice učenici i diplome Lininoj mentorici Lahorki Rožić i školi bit će na sam dan svečanosti otvaranja izložbe 12. svibnja 2012. u 12 sati u Muzeju Mimara.
 

Na natječaju «Radost slikanja uz glazbu» za najuspješnije likovno ostvarenje inspirirano slušanjem najljepšeg djela klasične glazbe u konkurenciji osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske izabrani su radovi naših učenika: Karle Ilotić iz 3.b razreda, Martine Mađar iz 6.b razreda, Petra Hršaka iz 7.a razreda i Petre Breznik iz 8.a razreda. Radovi su im bili izloženi na Izložbi učeničkih radova u foajeu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog od 17. do 21. travnja tijekom Tjedna glazbe za djecu i mladež. U suradnji s voditeljicom projekta Hrvatske glazbene mladeži, originalni radovi naših učenika preneseni su iz Lisinskog na izložbu u školi.

U Muzeju suvremene umjetnosti na Izložbi učeničkih radova izlagale su Tea Mardešić i Iva Rogić Filipan iz 8.b razreda, ušle su u 15 najboljih učenika na izložbi i rad im je reproduciran u Školskim novinama.

Na međunarodnom likovnom natjecanju 3. Put k Suncu pohvalnice za likovne radove dobili su učenici naše škole: Maja Klasanović iz 8.a razreda, Paula Kralj i Paula Toth iz 7.b razreda i Karla Hren iz 6.b razreda. Njihovi radovi bili su izloženi od 5. do 9. svibnja 2012. na Izložbi učeničkih likovnih radova u OŠ «Dr. Ivan Merz» u Zagrebu.

Lahorka Rožić, prof.

Akademija-Art