Godišnja izložba članova HDLU Zagreb 2012.

Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma bb, Zagreb

od 19. 07. 2012. (u 20.00 sati)
Dolaskom ljeta nastavljamo dugu tradiciju održavanja Godišnje izložbe članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika, koja će i ove godine prezentirati presjek recentnog stvaralaštva aktera hrvatske umjetničke scene.
U tri galerijska prostora Doma hrvatskih likovnih umjetnika, Galerija Bačva, Galerija PM i Galerija Prsten, ova će revijalna izložba posjetiteljima prezentirati raznolika likovna i medijska ostvarenja, koja ćemo kao i prošle godine organizirati u tematske cjeline, temeljene na izabranim radovima.
Vođene prošlogodišnjim iskustvom radove nastale uglavnom klasičnim tehnikama prezentirale smo u galerijama Bačva i Prsten, dok smo radove novomedijske prakse predstavili u Galeriji PM.
Unatoč konstantnim kritikama na račun kvalitete i šarolikosti recentnih izložbi članova HDLU-a, smatramo kako je svaka Godišnja izložba prilika da se sagleda trenutačna situacija i da se iz tog presjeka nešto novo nauči kako bi buduće izložbe bile što reprezentativnije i kvalitetnije. Na kraju krajeva, kako bi se izgradili ili nadograđivali estetski kriteriji, nužno je da se u trenutačnim okolnostima sagledaju i usporede radovi koji su izvrsni i oni koji se izvrsnošću baš i ne mogu pohvaliti.
Nadamo se kako će i ove godine izloženi radovi naših članova posjetiteljima omogućiti zanimljivu šetnju kroz galerijske prostore Doma hrvatskih likovnih umjetnika, kroz koju će svatko od njih pronaći nešto sebi zanimljivo.

Akademija-Art