Glas Koncila: Vladajući djeluju antidemokratsko!

Katolički tjednik "Glas Koncila" smatra premijerovu izjavu da želi da Hrvatska bude "jedna od najboljih država za business u Europi" tipičnim primjerom hrvatskoga političkog futura kojim se bježi od sadašnjosti

U novom broju tog tjednika Ivan Miklenić ocijenio je riječi predsjednika Vlade pravim primjerom političke propagande koje je lijepo čuti, govornika predstavljaju kao osobu s vizijom, a ni na što ga ne obvezuju niti je moguće provjeriti njihovu vjerodostojnost. Pritom se pita kakva je vjerodostojnost tih riječi za Hrvatsku koja se ubraja u najuži krug porezno i nametima najviše opterećenih država, a u stvarnosti, navodi, baš ta vlada, kojoj je govornik na čelu, priprema i nove namete.
Po komentatorovim riječima Hrvatska vapi za upravom koja bi imala viziju, koja bi definirala legalne i legitimne hrvatske nacionalne ciljeve i interese, koja bi uključila stručne i stvarno kompetentne ljude da bi izradili strategiju i da bi ponudili metode i rješenja koji bi pokrenuli Hrvatsku prema stvarnoj viziji. Umjesto toga Kukuriku koalicija sa svojim poslušnicima, kako navodi, pokušava vratiti Hrvatsku u prošlost, uspostaviti kontinuitet s osamdesetim godinama, kao da se povijesni preokret nije ni dogodio.
Smatra da je teško vjerovati da bi nešto bitno mogao promijeniti predloženi novi zakon o strateškim investicijskim projektima, za koji, navodi, jedni tvrde da je suvišan u pravnoj državi, drugi da je protuustavan, nestručan i štetan za hrvatski narod i državu.
Drži da nije moguće ne zapaziti i sve snažnije antidemokratsko djelovanje vladajuće koalicije koja, smatra, gotovo sve reforme provodi s ciljem učvršćenja svoje vlasti.

Kritizirao je i medije te rekao da su povezani s vladajućima.

Foto: Davor Puklavec/PIX