Gasi se Amnesty International Hrvatske

Bili smo prisiljeni prekinuti dosadašnje aktivnosti i pokrenuti stečajni postupak zbog pravnih i financijskih problema koji su povezani s pravnim postupcima koje su započeli bivši zaposlenici 2009. godine, priopćila je Sanja Freiberger

Amnesty International Hrvatske prestaje sa svojim radom u našoj zemlji. Priopćila je to direktorica AI Hrvatske Sanja Freiberger te se zahvaila svima koji su financijskom, ali i drugom podrškom, zajedno dali doprinos promicanju i zaštiti ljudskih prava diljem svijeta.
– Nažalost, bili smo prisiljeni prekinuti dosadašnje aktivnosti i pokrenuti stečajni postupak zbog pravnih i financijskih problema koji su povezani s pravnim postupcima koje su započeli bivši zaposlenici 2009. godine. U protekle dvije godine AIH je pokušao pronaći mirno rješenje kako bismo mogli nastaviti s radom na zaštiti ljudskih prava. Posljednji pokušaji početkom ove godine nisu uspjeli i AIH se zbog značajne pravne i financijske obveze mora zatvoriti – priopćila je Freiberger.
– Iako je zatvaranje AIH neizbježno, nadamo se da vas to neće obeshrabriti u borbi i podršci za zaštitu ljudskih prava. Vi i dalje imate mogućnost ostati u velikoj obitelji Amnesty Internationala te kao međunarodni članovi putem web stranica nastaviti podržavati rad AI – dodala je. Pojasnila je kako svi koji financijski doprinose AIH preko trajnih naloga, sami moraju ukinuti te trajne naloge.
Foto: Zorislav Antun Petrović (Foto: Anto Magzan/PIXSELL)
Izvor: HRT