Foto natječaj: Umjetnost emocija

Specijalizirani fotografski časopis Blur magazine, u suradnji s Festivalom židovskog filma Zagreb, pokrenuo je online međunarodni natječaj fotografije pod nazivom Umjetnost emocije, koji je otvoren za sve profesionalne i amaterske fotografe do 10. travnja 2010.

Četvrti za redom Festival židovskog filma Zagreb održat će se od 23. do 29. svibnja 2010. u kultnom zagrebačkom kinu Europa. Tema nadolazećeg festivala posvećena je Pravednicima među narodima, čime se želi dati naglasak na vrijednosti humanosti i ljudske dobrote, promičući poštovanje i razumijevanje među ljudima svih uzrasta i nacionalne pripadnosti.

Svi ljubitelji fotografije pozivaju se da, vođeni glavnim konceptom festivala, slobodno interpretiraju i uprizore emocije koje proizlaze iz zadane teme. Najboljih 20 radova, po izboru stručnog žirija, bit će izloženo u foajeu kina Europa za vrijeme trajanja festivala te prikazano u specijalnom broju Blur magazinea. Izložba je prodajnog karaktera, a sva sredstva prikupljena od prodaje bit će dodijeljena autoru najbolje fotografije. Dobitni radovi bit će objavljeni 1. svibnja u 18. izdanju Blur magazinea.

Blur magazine je online fotografski časopis na hrvatskome i engleskome jeziku, koji podupire i promovira umjetničku fotografiju, osobito hrvatske profesionalne autore na međunarodnoj sceni te još nepoznate, ali talentirane fotografe iz cijeloga svijeta. Besplatan je i čita se u oko 140 zemalja. Urednik Blur magazinea je Robert Gojević, dok je izdavač Fotografska udruga Creatus (F.U.C.*).

Kontakt:
Ivana Krnjić
e-mail: ivana.krnjic@blur-magazine.com
www.blur-magazine.com

akademija-art.hr