Foto izložba Slavice Subotić MacCormick: (E)-MOTION

Subotic MacCormick Slavica 1

Subotic MacCormick Slavica 1

Slijedeći stalnu nit svojeg umjetničkog interesa, poznata fotografkinja Slavica Subotić MacCormick novi prilog istraživanju tijela i izražavanja kroz pokret, izložbu (E) – MOTION, predstavlja u logičnom, prirodnom ambijentu – u okviru ovogodišnje Platforme.hr koja se po četrnaesti puta održava u Zagrebu od 25.-29.4.2013.

foto-galerija

“Pokret kao emocija – to je polazište fotografskog ciklusa Slavice Subotić kojim ona predstavlja niz tijela u pokretu viđenih kroz objektiv fotografskog aparata. Takve ih, naime, ne vidimo golim okom, jer oko zbog svoje tromosti nije u mogućnosti registrirati događanje u takvom djeliću sekunde, ono ih povezuje u kontinuirani slijed, odnosno – pokret…”(Maša Štrbac, kustosica HDLU-a)

Već treći “plesni” fotografski pothvat Slavice Subotić MacCormick dio je njezine vrlo aktivne sezone tijekom koje će, među ostalim, uskoro izložiti i ciklus ŠUMA u Galeriji Klovićevi dvori (24.4. – 5.5.2013.) i time obilježiti i 25. godina umjetničkog i profesionalnog rada na području fotografije.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom počastite otvaranje ovog iznimnog kulturnog događanja:
/četvrtak 18.4.2013./20.00 sati/Galerija Stančić, Kneza Mislava 11/

Subotic MacCormick Slavica 2

O IZLOŽBI:

Izložba ‘(e)-motion’ je projekt istraživanja pokreta i emocija plesača kroz fotografiju. Nastao je kao nastavak dugogodišnje suradnje s Plesnim centrom Tala i kao podrška svim plesačima u promicanju njihovog rada.

Životopis:

Slavica Subotić MacCormick rođena je 1969. g. u Zagrebu. Završila je Akademiju dramske umjetnosti (smjer tv i filmsko snimanje). Članica je ULPUHA i HZSU-A. Profesionalno se bavi fotografijom od 1988.g. (časopisi, kazalište, marketing, film, izdavačke kuće) . Njezinu profesionalnu karijeru obilježio je rad u tiskanim medijima /svijet, metro, banka, cosmopolitan, elle, elle décor/, kazalištu/zkm, itd, gavella/ , na mnogobrojnim glazbenim projektima/ haustor, e.t, davor rocco,vesna pisarović/, rad u
izdavačkim kućama/ planetopija, agm, ljevak / te mnogobrojne maketinške kampanje.

Subotic MacCormick Slavica 3

SURADNICI:

Plesni centar Tala neprofitna je umjetnička organizacija čija je djelatnost popularizacija suvremenog plesa kod djece, mladeži i odraslih. Djeluje od 2000. godine pod vodstvom Larise Navojec i Tamare Curić.

Platforma.hr je okupljanje koreografa, plesnih umjetnika i grupa koje kroz niz različitih formata (predstave, radionice, predavanja, izložbe) razmjenjuju ideje, iskustva, svoja promišljanja i individualne pristupe plesu, a istovremeno predstavljaju svoj stvaralački rad.

Platforma.hr namijenjena je promociji, afirmaciji i razvoju lokalne, regionalne i međunarodne kulturne suradnje kroz umrežavanje, razmjenu i realizaciju različitih programa i projekata.

U okviru ovogodišnje Platforme.hr realizira se izložba Slavice SubotićMacCormick – (e)motion.