Fiolić: Planinska je preplaćena, 20 mil. kn dao sam na ruke Sanaderu!

Najpoznatiji hrvatski mesar Stjepan Fiolić prokazao je svog prijatelja i političkog kompanjona Ivu Sanadera. USKOK-u je priznao da je oko 20 milijuna kuna izvučenih na račun prodaje zgrade u Planinskoj ulici predao u gotovini na ruke Ivi Sanaderu

 
Bivši HDZ-ov saborski zastupnik koji se isticao po izdašnim donacijama stranci navodno je dao vrlo detaljan iskaz u kojemu se ističu sve pojedinosti Sanaderova traženja, a onda i predaje novca koji je izvučen iz slučaja Planinska.
Iako je progovorio, Fiolić time (barem zasad) nije promijenio svoj pravni status nego je i dalje okrivljenik, ali je zato dao dovoljno podataka da se može očekivati kako će vrlo skoro protiv Sanadera biti podnesena još jedna optužnica.

Slučaj Planinska aktualan je već dulje vrijeme, a konkretan postupak počeo je prije nekoliko mjeseci, kada je USKOK zaokružio istragu te optužio mesara Fiolića da je zajedno sa Sanaderom, bivšim ministrom Petrom Čobankovićem i sudskim vještakom Matom Bitangom sudjelovao u zloporabi kojom je država oštećena za više od 25 milijuna kuna.

Sve o Fiolićevu iskazu čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote!

Izvor: Ivanka Toma /Vecernji.hr

Akademija-Art