Skip to content

Fimi media – svjedoci se nisu pojavili

sanader PXL

Nakon ljetne stanke nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu, HDZ-u i drugima u slučaju Fimi media. No rasprava je trajala kratko jer se nisu pojavili svjedoci obrane Ivan Čepin i Rade Perković. Sanaderova obrana odustala je od Perkovića, a Čepin kao i Petar Selem na sudu će svjedočiti 16. rujna

Kako je izvijestila sutkinja Ivana Čalić, sudski vještaci za knjigovodstvo izvijestili su sud da nisu dovršili zatražene dopune nalaza i mišljenja tako da se rasprava neće održati ni iduća dva dana. Sutkinja je na kraju pozvala obrane da pripreme svoja završna izlaganja jer je dokazni postupak pri kraju.

Bivšeg premijera Ivu Sanadera tereti se da je od kraja 2003. do srpnja 2009. povezao ostale optuženike s namjerom ilegalnog financiranja HDZ-a i stjecanja osobne koristi. Osumnjičeni su da su iz državnih poduzeća izvukli više od 70 milijuna kuna. Sanader, Ratko Maček i predstavnik HDZ-a Damir Sesvečan izjavili su da se ne osjećaju krivima, a Mladen Barišić, Branka Pavošević i Nevenka Jurak te pravna zastupnica Fimi medije Marica Ivanković priznali su krivnju.

Osim postupka za Fimi mediju Sanadera čeka i nastavak suđenja u slučaju Planinska, a prema svemu sudeći i početak suđenja za aferu HEP-Dioki. Naime optužno vijeće u tom predmetu, u kojemu su uz Sanadera optuženi bivši predsjednik uprave HEP-a Ivan Mravak te bivši vlasnik Diokija Robert Ježić, sazvano je za 10. ovoga mjeseca. (HRT)