Film “Treća žena” prikazan u Beču

Film Treća žena Zorana Tadića prikazan je danas u Burg kinu, u središtu Beča, a od danas je i 50-ak eksponata u svezi s tim filmom sastavni dio stalne postave Muzeja Treći čovjek

Petnaest godina nakon premijere filma Treća žena rijetki primjer uspješne posvete proslavljenom klasiku Carola Reeda snimljenog 1948. godine u austrijskom glavnom gradu – prikazan je prvi put u Beču u nazočnosti dijela filmske ekipe koja je radila na tom filmu, mnoštva Austrijanaca i Hrvata koji žive i rade u Beču.

Scenarij za Teću ženu napisali su Zoran Tadić i Pavao Pavličić a prikazan je s engleskim titlovima. Ena Begović i Alma Prica su za uloge u filmu u Puli 1997. dobile Zlatnu Arenu.

Gerhard Strassgschwandtner koji, koji je uz Karin Hoefler ravnatelj Muzeja Treći čovjek u Beču, izrazio je zadovoljstvo što su spojeni "Treći čovjek" i "Treća žena" u Beču. On kaže da je prihvatio ideju Kleščića jer je "Treća žena" jedini ‘remake" britanskog filma "Treći čovjek" koji je sjajno napravljen a da će oko 50 eksponata originalni scenarij, plakat, foršpan biti od danas stalna postava muzeja, koji je prostire u 13 soba i ima ukupno 2200 originalnih izložaka i dokumenata, scenarija, kamera, više od 400 obrada jednog od najpoznatijih evergreena u povijesti filmske glazbe "Harry Lime Theme" te bogati reklamni materijal.