Filipović: Najviše su krali oni koji su se hrvatstvom busali u prsa

mirko filipovic

Najveći društveni problem u Hrvatskoj, prema mišljenju borca Mirka Filipovića koje je iznio u intervjuu u magazinu Aktual, jest to što postoji ogromna razlika između nekoliko ljudi koji su imućni i većine koja je pala na prosjački štap

– Takozvane elite opljačkale su narod. To je ludilo, najviše su krali oni koji su se hrvatstvom najviše busali u prsa – rekao je Cro Cop te dodao:

– To je tragedija ovog naroda. Posebice mi je žao mladih ljudi. Što će oni raditi kad završe fakultet? Nenormalno je to, a situacija je sve gora.

Pljačku o kojoj govori Filipović je izjednačio i s veleizdajom.

– Po meni je časniji lopov koji riskira svoju slobodu da opljačka banku nego političar koji grabi od sirotinje i upropaštava cijeli narod.

Situacija u državi, prema Mirkovu mišljenju, mogla bi se popraviti samo dubokom i korjenitom promjenom.

– Kakva smo mi zemlja kad ne možemo kupiti pet borbenih aviona, nego nam flotu čini pet kada? Kakva smo država kad trebamo poslati malu Noru i drugu bolesnu djecu na liječenje u inozemstvo, a za to novca nemamo? No, kad treba nešto ukrasti, uvijek se nešto nađe. Ne može ovako biti dovijeka jer znate kako se kaže: Možeš dokle hoćeš, ali ne možeš dokad hoćeš – zaključio je Filipović.

Mirko Filipović (Foto: Jurica Galoić/Pixsell)
Izvor: Vecernji.hr