FESTIWINE – regionalni vinski festival

dubrovnik festiwine 041213-5

dubrovnik festiwine 041213-5

Započela promotivna kampanja regionalnog festivala vina Dubrovnik FestiWine po vinogorjima županije

Jučer je u Gradskoj vijećnici s početkom u 11:00 sati započela promotivna kampanja prvog regionalnog vinskog festivala Dubrovnik Festiwine.

Dubrovnik Festiwine će se održati 24.-26. travnja 2014. u atriju restorana Klarisa, a središnjem događanju festivala – vinskoj izložbi prethodit će tematska predavanja, znanstveno stručni skup, kulturna događanja i promocije regionalnih vina u dubrovačkim ugostiteljskim objektima u festivalskom vinskom tjednu.

Prva jučerašnja prezentacija bila je namijenjena svim strukturama lokalne vlasti – predstavnicima Grada i Županije, djelatnicima turističkih zajednica grada i županije, te obrtničkim i gospodarskim komorama.

Prisutnima se na samom početku prezentacije obratila Melanija Milić, direktorica županijske razvojne agencije DUNEA, koja je uz Dubrovačko – neretvansku županiju nositelj prekograničnog projekta inetarktivnog razvitka vinarstva i turizma, a u čije ime se obratio dožupan Davorko Obuljen.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić pozdravio je sve nazočne te još jednom izrazio punu potporu projektu – prostorno i financijski.

Središnji dio prezentacije te predstavljanje koncepta i sadržaja samog festivala održao je Vido Bogdanović ispred agencije Dubrovnik PartneR koja je na raspisanom javnom natječaju odabrana za vanjskog stručnjaka za organizaciju, promociju i marketing prvog regionalnog vinskog festivala.

Konavljanima prvima predstavljen Festiwine, slijede Pelješčani

U kući Matice Hrvatske na Grudi u srijedu, 04. prosinca s početkom u 17:00 sati, konavoskim vinarima i vinogradarima predstavljen je koncept i sadržaj festivala Dubrovnik Festiwine.

Prezentacija za vinare i vinogradare potrajala je gotovo 2 sata, budući da su vinari aktivno sudjelovali u istoj, te iznijeli svoja razmišljanja i želje kako festival bolje prilagoditi njima te dobiti željene efekte promocije i komercijalizacije njihovih vina.

Na svakoj prezentaciji posluženo je vino iz određenog županijskog vinogorja, pa su tako Konavljani uživali u pošipu, a Pelješčani će danas kušati dubrovačku malvasiju bijelu. Ideja je da županijski vinari međusobno kušaju vina iz različitih vinogorja, te tako svjedoče bogatstvu izvrsnih vina proizvedenih u županiji.

Danas se nastavlja promotivna kampanja festivala Dubrovnik Festiwine na Pelješcu. Prezentacija pelješkim vinarima i vinogradarima održat će se u Zadružnom domu u Janjini s početkom u 17:00 sati. Sljedeći tjedan Dubrovnik Festiwine će biti predstavljen vinarima i vinogradarima Korčule i Neretve.