Festival Rujanfest 2013.

Rujanfest

Počinje jedan od najvećih hrvatskih festivala koji se održava po šesti put, od čega drugi put u Zaprešiću, kod trgovačkog centra Westgate. I ove godine očekuju se desetci tisuća posjetitelja, koji će se moći zabaviti uz brojne glazbene izvočače te raznoliku gastronomsko-zabavnu ponudu.

U samo pet godina Rujanfest je postao jedan od najposjećenijih festivala u Hrvatskoj te ga je dosad posjetilo više od 300.000 ljudi. Sama manifestacija koncipirana je tako da uz nekoliko glazbenih pozornica (rock, pop, elektronička glazba, tamburaši), posjetitelji mogu kušati hranu u tematskim restoranima iz nekoliko hrvatskih regija, dok najmlađi mogu uživati u najvećem postavljenom lunaparku u Hrvatskoj u kojemu je postavljen i veliki ‘Vlak smrti’.

Kako je Rujanfest zapravo pokrenut po uzoru na münchenski Oktoberfest, tako je i ponuda piva vrlo bogata. Točnije, može se birati između 85 vrsta piva iz različitih zemalja, a sve će biti nadopunjeno dobrom hranom – od janjetine i purice s mlincima, preko slavonskog čobanca do meksičke hrane.

Od tematskih šatora, posjetitelji će moći kušati slavonske delicije u ‘Slavonskoj kući’, tu će biti još i ‘Dalmatinska kuća’, ‘Sarajevska kuća’, ‘Kuća dobre hrane’ i ‘Zagorska hiža’, a u svima njima moći ćete probati lokalne specijalitete te već spomenutih više desetaka vrsti izvrsnih piva iz Hrvatske, Belgije, Češke, Austrije i Njemačke. (Rujanfest)

Više!