Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga!

pazi knjiga

U ponedjeljak, 21. listopada, u organizaciji Knjige u centru, započinje tradicionalni Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga!, koji će trajati do 31. listopada.

Od ove godine festival je međunarodni, a festivalska zbivanja započet će retrospektivom animiranih filmova inspiriranih književnim predlošcima autora Ivane Guljašević i Brune Kumana u Biblioteci Sarajeva. Maloj i velikoj sarajevskoj publici predstavit će se i hrvatski pisci i ilustratori Sanja Pribić, Marsela Hajdinjak, Zoran Pongrašić i Bruno Kuman.

Uz književne susrete i radionice, u Umjetničkoj galeriji BIH bit će otvorena zajednička izložba hrvatskih i bosanskohercegovačkih ilustratora na temu ljubavi, pod nazivom Voli me/Ne voli me. Nakon prva dva dana programa u Sarajevu, festival se nastavlja u Zagrebu, gdje će se u osam festivalskih dana na većem broju lokacija, zagrebačkoj publici predstaviti pisci i ilustratori: Sanja Pilić, Mladen Kopjar, Hrvoje Kovačević, Branka Primorac, Silvija Šesto, Nina Knežević, Jasminka Tihi Stepanić, Aljoša Vuković, Adriana Tanfara.

U okviru festivala bit će predstavljene i sve knjige pristigle na natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu ‘Ovca u kutiji 2013’. Gosti festivala su i studenti modnog dizajna koji će dodijeliti nagradu ‘Odijela govore’ za najuspješniju modnu ilustraciju inspiriranu stihom Tina Ujevića ‘Umrijet u noćas od ljepote’.

Na festivalu će se predstaviti i nove biblioteke ‘Velika i mala’ Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. U suradnji s Dramskim programom Hrvatskog radija održat će se književne radionice pod nazivom ‘Lektira za uši’, a u večernjem programu, u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca Vedrana Rudan predstavit će svoj najnoviji roman ‘Amaruši’.

Festival završava u četvrtak, 31. listopada, književnim tulumom na kojem će velik broj hrvatskih pisaca čitati prozu iz još neobjavljenih rukopisa.

katalog A4