Tihana Migić

Bečki ciklus predavanja na temu „Rodna politika u umjetnosti – Feminism Revisited“

U okviru ciklusa predavanja na temu „Rodna politika u umjetnosti – Feminism Revisited“ koji se održava na bečkom Akademiji primijenjenih umjetnosti će 10. siječnja ove godine svoje izlaganje održati i komunikologinja Tihana Migić koja je rođena 1978. godine u Zagrebu, a trenutno živi i radi u Austriji i Njemačkoj.
Migić će u okviru svog izlaganja govoriti o utjecaju feminizma na medijsku umjetnost u nekadašnjoj Jugoslaviji i državama koje su nastale njezinim raspadom. Feminističke pozicije i teorije postaju pri tom temeljem njezina promatranja radova prve generacije umjetnika kao što su Tomislav Gotovac, Sanja Iveković ili Marina Abramović, ali i suvremenih umjetnika poput Tanje Ostojić, Šejle Kamerić i mnogih drugu.
Migić je uzimajući u obzir posebnosti rodnih odnosa na ovim prostorima počevši od vremena socijalizma, preko umjetničkih reakcija i feminističkih intervencija tijekom rata sve do poslijeratnog razdoblja i suvremene medijske umjetnosti istražila feministički akcionizam te multimedijsku i video umjetnost.

Ivana Ćosić, Referentica za odnose s medijima, ComPRess Zagreb | Kontaktni uredi Grada Beča
ivana.cosic@compresspr.hr

Akademija-Art.hr