Fašnik u Samoboru – Cjeloviti program

Počela Samoborska Fašnička Fantazija u SRAKOLENDU

Samoborci pozvali gradonačelnika Bandića na Fašnik

Zašto bismo radili fašnik u Zagrebu, kad imamo najbolji fašnik u susjedstvu, u Samoboru, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prihvativši poziv delegacije Grada Samobora, na čelu s gradonačelnikom Krešom Beljakom, na 186. Samoborski fašnik.

A 186. samoborski fašnik otvorili su u subotu svom prepoznatljivom satiričko – šaljivom tonu, simboli Samoborskog fašnika, Princ Fašnik, Sraka, Fiškal Štef i Sudec Oni su, uz fašničku povorku svoje maskirane svite, "uvjerili"  samoborskog gradonačelnika Krešu Beljaka da im preda ključeve Grada i slavodobitno proglasili Slobodnu Fašničku Republiku Samobor odnosno „Samoborsku Fašničku Fantaziju u SRAKOLENDU“ i svima poručili "Ne treba vam putovnica, samo dobra volja!!!".A odmah potom, krenule su povorke maskiranih mjesnih odbora da im daju svoju podršku. 

Organizatori Fašnika, Turistička zajednica i Grad Samobor, osigurali su bogat program ovogodišnjeg Samoborskog fašnika na četiri lokacije u gradu.  Parkiranje u Samoboru je tijekom fašničkih programa za sve posjetitelje besplatno.  


Svim maskiranim posjetiteljima za vrijeme Fašnika tvrtka hsLogin.com s cloud projektom osigurala je besplatno korištenje bežičnog (wireless) interneta na Trgu kralja Tomislava.

Poziv organizatora ide ovako: Dobro se oblecite i maske na sebe denite, dojdite u Srakolend gdje zabava ne prestaje!!!

Valja reći sa je 186. Samoborski fašnik počeo u subotu, 11. veljače,  brojni i raznovrsni programi bit će organizirani u dva vikenda, a sve tradicionalno završava na Pokladni utorak 21. veljače, – sve je to rečeno na konferenciji za novinare održanoj u restoranu Samoborska pivnica u Samoboru


Poziv na ovogodišnji Fašnik uputili su zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić te zamjenica direktorice Turističke zajednice grada Samobora, Marijana Obad Slamar.

Bogat program 186. Samoborskog fašnika najavili su u svom već prepoznatljivo satiričko – šaljivom tonu, simboli Samoborskog fašnika, fašnički likovi Princ Fašnik, Princeza Sraka, Fiškal Štef i Sudec, koji su, uz fašničke povorke mjesnih odbora na tradicionalnim alegorijskim maskiranim kolima i brojne maskirane skupine iz Samobora i cijele Hrvatske, u subotu u 16 sati preuzeli od gradonačelnika Kreše Beljaka ključeve grada i proglasiti Samoborsku Fašničku Fantaziju  u SRAKOLENDU.

Fašnička srakovlada poziva sve željne dobre zabave da se maskiraju i nastupe na fašničkoj pozornici, jer svake će večeri oba vikenda biti izbor najboljih maski, za koje su osigurane vrijedne sponzorske nagrade.

Osim toga, svih 15 mjesnih odbora koji u dvije subote nastupaju na Fašniku, utaborit će se u Livadićevoj ulici te se i tamo natjecati u ponudi domaćih specijaliteta i zabave, a KUD-ovi i ulični zabavljači predstavit će se tamo na svom Etnocestu. Na velikoj pozornici nastupat će i brojni zabavljači i plesači, a svake večeri nakon izbora najboljih maski od 21 sat slijedi i koncert.

Samoborci su davno rekli: Deni masku, pa buš lepši! 


Ove i sljedeće  nedjelje bit će organiziran tradicionalni Dječji fašnik, uz povorke maskiranih domaćih i gostujućih dječjih skupina, koje će na veliku pozornicu na glavni trg dovesti više od dvije tisuće djece. Bit će organiziran i sada već tradicionalni Srakotrk, a za djecu će se tijekom cijelog Fašnika  odvijati svakodnevni programi na maloj pozornici na Trgu Matice hrvatske te fašničke radionice u Maloj dvorani samoborskog kina. Naravno, tu je i neizbježan Lunapark.

Poseban, Halternativni fašnik organiziran je i ove godine oba vikenda za mlade željne žešće glazbe, kod bivših garaža ZET-a u Starogradskoj ulici.

Tako su već nakon otvaranja Fašnika nastupili BRKOVI (Zagreb) i DIKOBRAZ(Samobor), pa onda Odium (Protokol/Le’tronik), Metzo, Ca Le, Musica-Ex-Machina, dead fish(Koprivnica), beetan ton(Šibenik-Zagreb), SLUTIM KONJE(Samobor)iPOSTOLAR TRIPPER (Zadar), a nastupat će i domaći demo bendovi.

I u Fašničkom šatoru, uz bogatu ponudu jela i pića,  programi će se odvijati gotovo cijeloga dana, a za večernje sate najavili su koncerte poznatih izvođača.  Nakon otvaranja Fašnika, u subotu je tamo atmosferu zagrijala grupa HLADNO PIVO. Usred tjedna, u srijedu, 15. veljače gostuje TBF, pa onda poznati DJ-evi, MAGAZIN teJASMIN STAVROS.

A uz šator smjestio se i Luna park, sa zabavom za sve uzraste.

Medijski pokrovitelji 186. samoborskog fašnika su Večernji list, Radio Samobor i Narodni radio te portali  dnevnik.hr, mojTV.hr, kamonaizlet.hr, vikendplaner.hr, idemvan.hr, SHOP – IN – Zagreb.com.hr i kuponline.hr

A diljem SRAKOLENDA, zabogatu ponudu eno i gastro specijaliteta, krafna i ostalih delicija, pobrinut će se na brojnim štandovima gostoljubivi Samoborci i njihovi gosti, kojima teško da će se moći odoljeti.

Da bi se gosti namjernici što jednostavnije i brže snašli u tom obilju ponude, programa i događanja, Turistička zajednica grada Samobora uvela je novost u komunikaciji s posjetiteljima Samobora, pa tako i Fašnika, mobilnu aplikaciju Samobor info. Aplikacija se može skinuti s plakata i ostalih fašničkih promo materijala ili fašničke web stranice, uslikavanjem QR koda, a omogućava vlasnicima android telefona brze, kvalitetne i sveobuhvatne informacije o Samoboru. Uz interaktivnu kartu grada sa smještajnim kapacitetima i gastro ponudom, parkiralištima i prijevozom, znamenitostima i crkvama te vremensku prognozu za Samobor, tu posebno mjesto zauzima Samoborski fašnik, s pozornicama, programom događanja i korisnim informacijama.

Na kraju je direktorica Samoborske pivnice, Matilda Labaš, predstavila jedan od fašničkih specijaliteta kuće Princ Fašnik u Srakinom gnijezdu, kojega se može kušati u sve dane Fašnika, uz nezaobilazne domaće krafne Samoborske pivnice. 

Zato ne gubite vrijeme, smislite, sašijte, kreirajte ili ako ne znate sami, naručite (u Samoboru kostime izrađuje krojač ŠICKO u Perkovčevoj 14) ili jednostavno kupite masku, jer Samoborci su već davno rekli Deni masku, pa buš lepši! i ne propustite zabavu uz fašničke programe u Samoboru.

I ne ludujte prerano. Samoborci također poručuju: „Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!“

Spelavaju, popevaju, zevaju… 


U Samoboru spelavaju, popevaju, zevaju i niš ne delaju :
Mislav Maroević, oli Štef Fiškal, pravni zastupnik Fašnik benda, ujedno i autor teksta , Đurđica Pleše Vujica, Princeza Sraka , Darko Kupres, Princ Fašnik , Zlatko Vrbančić, Sudec

Evo kako ide pjesma Moja zemlja fašnička (na melodiju pjesme Moja domovina)

Sako leto mislim na tebe / brojim dane tužne, dosadne
nemir je u jajima, a gori med nogama / jedva čekam princa Fašnika…..
Svi bedaki Sraki dojdite / z mozgom odmah se pozdravite
lepu masku denite, i skroz ponorite / smehom se za Princa borite…..,
Fašnička Republika…, Fašnička Republika….
ima mita ispod žita, i kredita još od Tita
moja zemlja Fašnička… / Fašnička Republika….Fašnička Republika…
navek složna, navek jaka, domovina svih bedaka
moja zemlja Fašnička
Tak je dobro bedast biti, noriti ko lud / nigdar trezan, z nikim vezan
Sad je vreme da se zeme sebi i svojima, / svi smo mi uz našeg Fašnika..

Izbor najboljih maski, glazeni nastupi…


Ponovimo najvažnje: Slobodna Fašnička Republika, od 11. do 21. veljače, pretvorena je u SRAKOLEND, „Samoborsku fašničku fantaziju“, gdje želi ugostiti ne samo zagrebačkog gradonačelnika već i brojne Zagrepčane željne dobre zabave. Bit će dobre zabave, rekla je zamjenica direktorice Turističke zajednice grada Samobora, Marijana Obad Slamar. Dobar provod garantira program na čak četiri pozornice u Samoboru, fašničke maskirane povorke svih dana oba vikenda te restorani, kafići i razni klubovi, koji najavljuju „akcijske“ cijene tradicionalnih fašničkih menija, razne degustacije i promocije, sve uz živu glazbu ili poznate DJ-eve, karaoke, balove pod maskama te izbor i bogato nagrađivanje najboljih maski. A svima njima Grad je za vrijeme Fašnika odobrio produljeno radno vrijeme! Pored toga, tu su i posebni programi za djecu, klizalište i ulični zabavljači. Ulaz na sva događanja je besplatan, a niti parkiranje se za vrijeme Fašnika, neće plaćati!

Važnost Samoborskog fašnika za Grad Samobor je višestruka, od tradicijske i kulturne, pa do turističke i gospodarske, rekao je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, ujedno i predsjednik Turističke zajednice. Zato Grad nastoji uz sve svoje institucije, u organizaciju uključiti i lokalne udruge i sve građane. Posebno u ova teška recesijska vremena, izazov je organizirati Fašnik na kojem će se svi dobro zabaviti, potrošiti koliko mogu i biti zadovoljni onim što su u Samoboru vidjeli i doživjeli. Zadovoljni toliko, da nam dođu ponovno, a mi ćemo se truditi da, kao i uvijek, budemo što bolji domaćini.

Turistička zajednica grada Samobora predstavila je novost u komunikaciji s posjetiteljima Samobora, pa tako i Fašnika, mobilnu aplikaciju „Samobor info“. Aplikacija će se moći „skinuti“ s plakata i ostalih fašničkih materijala, a omogućava vlasnicima android telefona brze, kvalitetne i sveobuhvatne informacije o Samoboru. Već sada, uz interaktivnu kartu grada sa smještajnim kapacitetima i gastro ponudom, parkiralištima i prijevozom, znamenitostima i crkvama te vremensku prognozu za Samobor, tu posebno mjesto zauzima Samoborski fašnik, sa pozornicama, programom događanja i korisnim informacijama. Osim toga, ove su se godine posebno pripremili i brojni samoborski ugostitelji, koji osim tradicionalnih fašničkih menija, nude zabavu uz živu glazbu, balove pod maskama i izbore i nagrađivanje najboljih maski, rekla je zamjenica direktorice Turističke zajednice grada Samobora, Marijana Obad Slamar.

Fašnička srakovlada poziva sve željne dobre zabave da se maskiraju i tamo nastupe, jer svake će večeri oba vikenda biti izbor najboljih maski, za koje su osigurane vrijedne nagrade te koncerti poznatih bendova.
Osim toga, svih 15 mjesnih odbora koji u dvije subote nastupaju na Fašniku, utaborit će se u Livadićevoj ulici te se i tamo natjecati u ponudi domaćih specijaliteta i zabave, a KUD-ovi i ulični zabavljači predstavit će se tamo na svom Etnocestu. Na velikoj pozornici nastupat će i brojni zabavljači i plesači, a svake večeri nakon izbora najboljih maski od 21 sat slijedi i koncert.

Osim na glavnom trgu, koncerti poznatih izvođača odvijat će se i u velikom Fašničkom šatoru iza kina, oba vikenda i u utorak, s početkom od 21 sat. Medijski pokrovitelji 186. samoborskog fašnika su Večernji list, Radio Samobor i Narodni radio. Na konferenciji za novinare predstavljeni su neki od velikih sponzora koji tradicionalno prate Samoborski fašnik, Zagrebačka pivovara i Coca-cola, a i novi sponzor tvrtka Aretis koja će se pobrinuti da se najava 186. Samoborskog fašnika nađe na reklamnim podlošcima studentskih menzi u Zagrebu i Rijeci.


PROGRAM 186. SAMOBORSKOG FAŠNIKA 2012.


11. 02. 2012. Subota
 GLAVNI TRG 
12.00Zabavni program, fašnički bend LIVE STREAM
13.00Fašnička povorka 
16.00           Dolazak fašničkog izaslanstva, predaja ključeva – proglašenje Slobodne Fašničke Republike
1. povorka mjesnih odbora 
19.00Fašnički bend KOALA
20.00Izbor maski
21.00Gost večeri: VATRA 
LIVADIĆEVA ULICA – ETNOCEST
16.30  Otvaranje Tabora mjesnih odbora uz nastup KUD-ova i fašničkih likova
TRG MATICE HRVATSKE 
11-17Igraonica / Mala dvorana Galerije Prica
                  Mala pozornica na Trgu Matice hrvatske
HALTERNATIVA – EX GARAŽE ZET-A 
21:00DIKOBRAZ (Samobor) i BRKOVI (Zagreb)
         FELIX WARRIORS
 
12.00 Fašnički program 
23.00 Gost večeri: HLADNO PIVO

FAŠNIČKI ŠATOR     
EX VOJARNA TABOREC
19.00           MK FUGITIVES – 10. FAŠNIČKI WINTER MOTO PARTY

 
Predgrupa: Rubikon, grupa: Vibra
Biranje najbolje maske
Striptease

12. 02. 2012. Nedjelja
GLAVNI TRG 
10.30Dječji fašnik
11.00Povorka samoborskih dječjih vrtića 
13.00Nastupi dječjih zborova, plesnih skupina, dječjih vrtića  
15.00Zabavno plesni program
16.00Fašnički bend SAMOBORSKI FAKINI
17.00Zabavno plesni program
18.00Fašnički bend TAMBURAŠKI SASTAV SAMOBORCI 
19.00Izbor maski
20.00Gost večeri: SLAVONIJA BAND 
LIVADIĆEVA ULICA
Tabori mjesnih odbora
TRG MATICE HRVATSKE 
11-17Igraonica / Mala dvorana Galerije Prica
Mala pozornica na Trgu Matice hrvatske
HALTERNATIVA – EX GARAŽE ZET-A 
20.00  Domaći demo bendovi
FAŠNIČKI ŠATOR
12.00 Fašnički program
21.00 Gost večeri: DJ & fašnički bend

14.2.2012. Utorak
KINO DVORANA SAMOBOR
19.30 Fašnički koncert TD „FERDO LIVADIĆ“: „Glazbeni Srakolend“

15.2.2012. Srijeda
FAŠNIČKI ŠATOR 
18.00 Fašnički program
23.00 Gost večeri: TBF

16.2.2012. Četvrtak
FAŠNIČKI ŠATOR 
18.00 Fašnički program
21.00 Gost večeri: DJ & fašnički bend

17. 02. 2012. Petak
GLAVNI TRG 
18.00fašnički bend FALSET 
18.30           Fašnička povorka
20.00Izbor maski 
21.00           Gost večeri: NENO BELAN & FIUMENS
HALTERNATIVA – EX GARAŽE ZET-A 
21.00  drum’n’bass & psytrance party; ODIUM (Protokol/Le’tronik), METZO, CA LE, MUSICA-EX-MACHINA
FAŠNIČKI ŠATOR
18.00 Fašnički program
23.00 Gost večeri: MAGAZIN

18. 02. 2012. Subota
GLAVNI TRG 
11.00           Dječji fašnik
Srakotrk, nastupi dječjih zborova, plesnih skupina, dječjih vrtića
14.00           Zabavno plesni program
15.00Povorka samoborskih srednjih škola
16.002. povorka mjesnih odbora
19.00Fašnička povorka 
          Fašnički bend: KARIZMA 
20.00Izbor maski
21.00Gost večeri GORAN BARE I MAJKE

LIVADIĆEVA ULICA
Tabori mjesnih odbora
TRG MATICE HRVATSKE 
11-17Igraonica / Mala dvorana Galerije Prica
          Mala pozornica na Trgu Matice hrvatske
HALTERNATIVA – EX GARAŽE ZET-A 
21.00 reage, ska; DEAD FISH (Koprivnica), BEETANTON (Šibenik-Zagreb)
FAŠNIČKI ŠATOR
12.00 Fašnički program
21.00 Gost večeri: DJ & fašnički bend

19. 02 .2012. Nedjelja
GLAVNI TRG 
10.30Dječji fašnik
11.00Povorka samoborskih osnovnih škola  
14.00Nastupi dječjih zborova, plesnih skupina
          Dječji fašnički bend: GLASNA TIŠINA 
16.00Zabavno plesni program
          Fašnički bend: GRUPA LOCO
17.00Nastup mažoretkinja
19.00Izbor maski
20.00Fašnički bend: KRIVI SMJER
LIVADIĆEVA ULICA
Tabori mjesnih odbora
TRG MATICE HRVATSKE 
11-17Igraonica / Mala dvorana Galerije Prica
          Mala pozornica na Trgu Matice hrvatske
HALTERNATIVA – EX GARAŽE ZET-A 
20.00  Domaći demo bendovi
FAŠNIČKI ŠATOR
12.00 Fašnički program
23.00 Gost večeri: JASMIN STAVROS

21. 02. 2012. Utorak
GLAVNI TRG 
18.30           Fašnički bend: CREATIVO
Fašnička povorka
Prva tri mjesta mjesnih odbora (predstavnici) 
Finalne pojedinačne i grupne maske
Izbor i proglašenje najboljih maski
Scenski program fašničkih likova: SUĐENJE PRINCU FAŠNIKU
VATROMET
Gost večeri: ELEMENTAL 
HALTERNATIVA – EX GARAŽE ZET-A 
21.00 SLUTIM KONJE (Samobor), rock i POSTOLAR TRIPPER (Zadar), reage,ska
FAŠNIČKI ŠATOR
18.00 Fašnički program
21.00 Gost večeri: DJ & fašnički bend
SAMOBORSKI MUZEJ
11.2.  u 11.00 sati – Otvorenje izložbe karikatura Ivice Jambrešića
EX VOJARNA TABOREC
Klizalište otvoreno do 1.3.2012.
NOVA SPORTSKA DVORANA SAMOBOR
12.2. u 10.00 sati –         Fašnički turnir u malom rukometu 2012.
organizator: Rukometni klub „Rudar“
Ulaz na sve koncerte je BESPLATAN.
Organizator pridržava pravo izmjene programa.

PROGRAM UGOSTITELJA

Caffe bar GRADNA, Samobor, Mlinska 3  4.- 25.02. 2012. ŠTRUMFOGRADNA!!
04.02. SUBOTA DJ JACKo’ STRUMPH, NAGRADE HOSTESE..
10.02. PETAK ŠTRUMFOCOUNTDOWN PARTY!! DJ BUČOo’STRUMPH
11.02. SUBOTA SLUŽBENI ŠTRUMFOSTARTFAŠNIK PARTY!! LIVE KONCERT: IGOR ŠTIMAC-HARMA (PERCUSSION, BONGOSI & KONGE) FEAT DJ eMBee-MEDENI
NAGRADE HOSTESE..
12.02. NEDJELJA DJ JACKo’ STRUMPH
17.02. PETAK LIVE KONCERT: ŠTRUMFOŠARMANTNA „AVI“ na VIOLINI FEAT DJ GARGA-EWAN & DJ MARKEZ-RIJEL , NAGRADE HOSTESE..
18.02. SUBOTA DJ NENO BLAŽIC-MAJSTOR ŠTRUMF, NAGRADE HOSTESE..
19.02. NEDJELJA LIVE KONCERT: „DENIN“ CLUMSY SMURFS ROCK 80′ 90′..
21.02. UTORAK SPALJIVANJE GARGAMELA!! VATROMET & MASTERPEACE OF NATURE PARTY, LIVE PRIJENOS U GRADNI I NA FACEBOOK-U. DJ NENO BLAŽIC, NAGRADE HOSTESE..
25.02. SUBOTA AFTERŠTRUMFOFAŠNIK PARTY…DJ MARKEZ-RIJEL..

Caffe bar HAVANA, Samobor, Trg kralja Tomislava 3  
10.02. PETAK fašnički bend „Karizma“, promocija 4 vrste whisky-a, hostese, nagrade
11.02. SUBOTA fašnički bend „Karizma“, promocija 4 vrste rakija, hostese, nagrade
12.02. NEDJELJA Miha i Mišo- duo na gitarama, degustacija kuhanog vina, krafni, kubanske kave, ples pod maskama od 19 sati
17.02. PETAK fašnički bend „Karizma“, party uz nagrade i hostese
18.02. SUBOTA fašnički bend „Karizma“, party promocija, nagrade, hostese
19.02. NEDJELJA Miha i Mišo -duo na gitarama, ples pod maskama od 19 sati
21.2. UTORAK fašnički bend „Karizma“, party do ranih jutarnjih sati, hostese, nagrade

Caffe bar QUATTRO, Samobor, Mlinska 7
11. 02. SUBOTA tamburaški sastav "Od sumraka do zore"
18. 02. SUBOTA tamburaški sastav "Bez kontrole”, prigodne cijene stranjske žestice
21. 02. UTORAK tamburaški sastav "Od sumraka do zore"

Caffe Bar ŠKOT, Samobor, Šmidhenova 4
10.02 PETAK predfašnički party –  FUN FRIDAYS AT “ŠKOT”
11. I 12.02. SUBOTA i NEDJELA popularne fašničke cijene
17. I 18.02. PETAK i SUBOTA  MASKENBAL 
19. I 21.02. NEDJELJA i UTORAK popularne fašničke cijene

SARAMASSI Bar, Samobor, Ivana Perkovca 4   
11.02. SUBOTA Resident.Org @ Dj Joke, hostese i nagrade, oslikavanje lica sa 
florescentnim bojama pod uv svijetlima
12.02. NEDJELJA party za maskirane, uz domaća pića i krafne od 20 sati
18.02. SUBOTA od 21h živa muzika &  Resident.Org@Dj Joke, hostese&nagrade, oslikavanje lica sa florescentnim bojama pod uv svijetlima
19.02. NEDJELJA promocija domaćih fašničkih delicija
21.02. UTORAK Last day and nigt party’, promocije, Resident.Org@Dj Joke

IRISH PUB – SCOUT CLUB, Samobor, Josipa Komparea 5
17.02. PETAK od 20 sati "THE PINT" SISAK – IRISH FOLK MUSIC
18.02. SUBOTA od 20 sati "PADDY ALLSTARS" ZAGREB – IRISH FOLK MUSIC
21.02. UTORAK od 21 sat "FELIX WARRIORS" i gosti, IRISH MUSIC UNPLUGGED
Za vrijeme Samoborskog fašnika poseban popust na sve irske pive, whiskeye i liquere za goste koji su maskirani u irish stilu ili nose nešto irish – zeleno.

Caffe bar ORION, Samobor, Zagrebačka 41 
11. 02. SUBOTA  bal pod maskama, DJ Orion, elektro, house, domaća glazba
          popularne cijene pića, hostese i nagrada za najbolju masku
12. 02. 2012. NEDJELJA  bal pod maskama na dvoru Orion, DJ Orion, domaća rock glazba 
          popularne cijene pića, hostese, nagrada za najbolju masku
17. 02. 2012. PETAK  bal pod maskama, DJ Orion, domaća, elektro, house glazba, 
          popularne cijene pića hostese, nagrada za najbolju masku
18. 02. 2012. SUBOTA  bal pod maskama, DJ Orion, domaća, elektro, house glazba,
popularne cijene pića, hostese, nagrada za najbolju masku
19. 02. 2012. NEDJELJA  bal pod maskama, DJ Orion – DJ King, domaća glazba
          popularne cijene pića, hostese, nagrada za najbolju masku
21. 02. 2012. NEDJELJA  bal pod maskama, DJ Orion – DJ Lucifer, miješana glazba,
          popularne cijene pića, hostese, nagrada za najbolju masku cijelog Fašnika

Restoran „GABREKU 1929.“, Samobor, Starogradska 46
11. i 18.02. SUBOTA ples pod maskama uz tamburaše i fašničke specijalitete od 20 sati

Restoran „SAMOBORSKA KLET“, Samobor, Trg Kralja Tomislava 7
SUBOTA 11. i 18. i NEDJELJA 19. 02. 2012. – živa glazba uz fašničke menije

SAMOBORSKA PIVNICA, Samobor, Šmidhenova 3
Februarfest fašničkih spelancija u ponovno otvorenoj Samoborskoj pivnici. Vikendom fašnički specijaliteti po popularnim cijenama, a od 22 sata živa glazba:
11.02. SUBOTA- grupa Koala i legendarni Mrkva 
18.02. SUBOTA-Tamburaški sastav Kmice i gosti iznenađenja – trubači!!!
21.02. FAŠNIČKI UTORAK – ples uz dobru mjuzu

Restoran „MIRNA“, Samobor, Josipa Jelačića 198
18.02. SUBOTA Ples pod maskama, Fašnički  meni, izbor najbolje maske uz izuzetno vrijedne nagrade
Hotel LAVICA, Samobor, Livadićeva 5
SUBOTA 11. i 18. NEDJELJA 12. i 19. i UTORAK 21.02.2012. – ples uz band Cool, fašnički meni i prigodne spelancije
BOLTINA HIŽA, Samobor, Plešivičko prekrižje 12
subotom i nedjeljom – Fašnički meni

Priredila: Nives Gajdobranski

Akademija-Art