Skip to content

Eurosong – Hrvatska ostala bez finala


 

U drugoj polufinalnoj večeri 57. Eurosonga naša predstavnica Nina Badrić nije uspjela ući među prvih deset izvođača koji će se natjecati u finalnoj večeri u subotu 26. svibnja
 

Nina Badrić nastupila je deseta s izmijenjenom koreografijom. Naime, suprotno najavama, tri prateća vokala nisu zaplesala s Ninom, nego su djevojke nepomično stajale nekoliko metara iza pjevačice. Dramatičnosti nastupa pridonijela su dvojica zgodnih plesača u haljinama. Pred kraj nastupa plesači su raširili veliku plohu bijele tkanine koja je bila scenski rekvizit i podigli je u visine kao simbol nebeskoga svoda.
 

Finale možete pratiti na našem Prvom programu od 21 sat. Natjecat će se 26 zemalja – predstavnici 20 zemalja iz dvije polufinalne emisije te šest zemalja koje u finale ulaze izravno, a to su Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska, Njemačka i prošlogodišnji pobjednici – Azerbajdžan.


 
 

Podsjetimo, u prvoj polufinalnoj večeri, 22. svibnja, nastupilo je 18 zemalja, a njih 10 plasiralo se u finale. To su: Rumunjska, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Cipar, Grčka, Rusija i Irska.

Akademija-Art