Skip to content

Europska orguljska glazba kroz stilove i razdoblja

orgulje

Koncertna direkcija Zagreb i Društvo za promicanje orguljske glazbene umjetnosti ‘Franjo Dugan’ u sezoni 2013./2014. predstavljaju ciklus Europska orguljska glazba kroz razdoblja i stilove I i II (od 16. do 19. stoljeća). Koncerti se održavaju u Crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu 110, s početkom u 19,30 sati. Ulaz na sve koncerte je slobodan!

Istaknuta hrvatska orguljašica Ljerka Očić ovom je prigodom odabrala omiljene skladbe iz svog opsežnog repertoara i tematski ih sažela u 20 koncerata, u svojevrsno osobno putovanje glazbenim stazama Europe kroz različita stilska razdoblja.

U prvom dijelu ciklusa, koji traje od rujna do studenoga 2013., Ljerka Očić će publici predstaviti odabrana djela iz talijanske i nizozemske orguljske glazbe:

Talijanska orguljska glazba
Srijeda, 11. rujna 2013.
G. Frescobaldi

Srijeda, 25. rujna 2013.
B. Pasquini

Srijeda, 9. listopada 2013.
D. Zipoli

Srijeda, 23. listopada 2013.
Talijanska glazba 18. stoljeća od Venecije do Napulja

Nizozemska orguljska glazba
Srijeda, 13. studenoga 2013.
J. P. Sweelinck

Ciklus ima i humanitarni karakter – na koncertima će se prikupljati dobrovoljni prilozi za Bolničko prihvatilište ‘Marijin dom’ na Jordanovcu, koje osigurava besplatno noćenje i smještaj bolesnicima i njihovoj pratnji tijekom liječenja ili obavljanja liječničkih pregleda.