Erwan Bouroullec predstavlja Bouroullec dizajn u Zagrebu

Erwan Bouroullec predstavlja Bouroullec dizajn u Zagrebu

U pripremi je prava poslastica za sve ljubitelje dizajna i arhitekture – u Zagreb dolazi Erwan Bouroullec, jedan od braće iz pariškog studija Bouroullec; trenutno vodeće kreativne radionice produkt dizajna u svijetu.

Posjetitelji predavanja koje će se održati u srijedu 29.lipnja u 19.00 sati, u Kinu Europa u Zagrebu, imati će prilike vidjeti prezentaciju potpunog stvaralaštva Bouroullec studija.
Rezervirajte svoju besplatnu kartu za ovo zanimljivo predavanje što prije; Arhitekst, tel 01/3778 177,oris@oris.hr
Braća Ronan i Erwan Bouroullec rade zajedno desetak godina. Njihovu suradnju odlikuje stalni dijalog različitih osobnosti i marljivost kao zajednička osobina. Ipak njihova najveća prepoznatljivost je individualni pristup svakom korisniku, prepuštajući krajnju definiciju funkcionalnosti proizvoda upravo onome kome je proizvod namijenjen.
Do sada su ih angažirale brojne tvrtke; Vitra, Kvadrat, Magis, Kartell, Issey Miyake, a među zadnjima i proizvođač kupaonskih kolekcija Hansgrohe Axor. Istovremeno, braća Bouroullec kontinuirano surađuju s cijenjenom pariškom Galerie Kreo, što izdvajaju kao vrlo važan dio svog stvaralaštva.
Osim produkt dizajna, aktivni su i u arhitekturi gdje su njihovi najpoznatiji projekti Maison Flottante (Plutajuća kuća) iz 2006., Camper trgovine u Parizu i Kopenhagenu u 2009., te restoran Dos Palillos u Casa Camper Hotelu u Berlinu iz 2010.
Designers of the Year /Salone del Mobile, Grand Prix du Design, New Designer Award i Award for outdoor furniture /International Contemporary Furniture Fair New York, Finn-Juhl Prize, Danish Design Award, ‘Best of the Best” Red Dot Design Award – samo su neke od nagrada kojima je nagrađen Bouroullec dizajn. Njihovi radovi prisutni su brojnim u muzejima i galerijama širom svijeta.

Akademija-Art.hr
29.06.2011.