Žene su si najseksepilnije kad navrše 28 godina

Krajem dvadesetih godina žene i djevojke u svome se tijelu osjećaju najizazovnije i seksi. Točnije sa 28 godina
A kad zađu u treće desetljeće života, postaju sve zadovoljnije sobom. Na svome tijelu ne bi ništa mijenjale, a imaju i jasno postavljene ciljeve u životu, pokazala je studija jednog britanskog proizvođača higijenskih potrepština provedena na 2000 žena.
U 32. godini na vrhuncu su samopouzdanja jer su većinom prihvatile svoj izgled kakav jest i najčešće ga ne bi mijenjale pa čak i da im se za to pruži prilika. Polovina ispitanica ponosna je na svoju figuru. Oko 23 posto žena svoje oči ističe u prvi plan kao glavno sredstvo zavođenja, dok su grudi za 20 posto njih najprivlačniji fizički atribut. Samo 13 posto djevojaka i žena misli da im je mozak glavno sredstvo obaranja s nogu. Ako ih se pita koji bi dio promijenile na sebi, 41 posto reklo je da bi željele da su im noge dulje i vitkije.
Samopouzdanje raste u tridesetima kod 52 posto žena i zato što većinom imaju stabilan partnerski odnos, ali i društveni život. Ipak priznaju da im je samopouzdanje bilo na najnižim granama neposredno nakon prekida duge ljubavne veze, nezadovoljavajućeg posla ili nezaposlenosti. Ipak većina žena uživa u sređivanju za izlazak, a posebno vole biranje haljina, nošenje visokih potpetica, ali i šminkanje. Današnje se žene sve više ugledavaju na princezu Kate Middleton, dok se 15 posto Britanki i danas okreće prošlosti tražeći modne uzore u nekadašnjim ikonama stila poput Marilyn Monroe, prenosi Daily Mail. 

Izvor: AV/Vecernji.hr

Akademija-Art