Skip to content

Elvis Berton izlaže na Palmižani

Ciklus izložbi „ArtPalmižana Summer 2012.“ na posjedu obitelji Meneghello u uvali Palmižana na otočiću Sveti Klement preko puta Hvara nastavlja se 20. srpnja izložbom pazinskog likovnog umjetnika Elvisa Bertona pod nazivom „Mali čempresi“
Na jednom od Paklenih otoka, Berton predstavlja skulpture i reljefe od obojenog drva i metala nastale tijekom 2012. godine. „Mali čempresi“ varijacija su velike ambijentalne instalacije „Bijeli čempresi“ koju je istarski autor premijerno izložio u rujnu prošle godine na Festivalu vizualnih umjetnosti „Arterija“ u Novigradu, a zatim i u Galeriji Juraj Klović u Rijeci.
Već više od stotinu godina obitelj Meneghello na Palmižani stvara elitno turističko odredište kojposjećuju poznate osobe iz cijeloga svijeta, a zahvaljujući strastvenoj ljubiteljici umjetnosti i kolekcionarki Dagmar Meneghello, posljednja 4 desetljeća održavaju seslikarske i kiparske izložbe recentne hrvatske umjetnosti s naglaskom na mlađim autorima. Osim Elvisa Bertona, na Palmižani ove godine izlažu Petar Dolić, Vuk Jevremović, Petar Hranuelli, Nikolina Ivezić, Toni Franović, Snježana Mekić Delić, Gabrijela Rukelj i Sunčica Perišin. „Mali čempresi“ mogu se pogledati do 06. kolovoza.

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Izlaže od 2000. godine na šesnaest samostalnih i više od tridesetskupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Austriji, SAD-u, Nizozemskoj i Sloveniji. Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb. Živi istvara u Pazinu.

Akademija-Art

Optimized by Optimole