Željko Bebek: Ne pušim 9 godina, to je tajna mladolikosti


Nakon 12 godina diskografske pauze Željko Bebek se na glazbenu scenu vratio pjesmom "Začarani krug". Stihove potpisuje Antonija Šola, glazbu Branimir Mihaljević, a do kraja godine planira izdati i album

Djeca ga navukla na 3D

Dok njegovi vršnjaci zaziru od suvremene tehnologije, Bebek s užitkom "surfa" internetom na svom iPhoneu, a iPad mu, kaže, pomaže i tijekom nastupa kao podsjetnik na sljedeću pjesmu, i zato nije čudno što je spot za "Začarani krug" snimio u 3D tehnici i jučer ga premijerno predstavio u Cineplexu.

– Nove me tehnologije jako vesele, ali nisam nikada vjerovao da će postojati razlog zbog kojeg bih se i sam pojavio u 3D izdanju i bio sam oduševljen time kako prvi u Hrvatskoj imam spot u 3D tehnici – kaže energični 66-godišnjak kojeg su na 3D filmove "navukla" djeca, sin Zvonimir (9) i kći Katarina (6), s kojima ne propušta ni jedan crtić u ovom formatu te dodaje da će biti najsretniji kad se osmisli program koji će i na televiziji moći gledati u 3D-u .
Razdoblje depresije
Nakon glazbene suradnje sa Zrinkom Tutićem iz 2000., koja nije naišla na pozitivne reakcije, glazbenik je dvije godine bio u depresiji, nije mogao pronaći autore u čije bi ideje vjerovao. Nakon toga uslijedila je turneja s Bijelim dugmetom i prije dvije godine, nakon što je čuo neke skladbe koje mu je ponudio Branimir Mihaljević, uvidio je da se ima s čim vratiti na scenu.
– Ova pjesma pokazuje da imam drukčiji pristup glazbi i album je više umjetnički nego, uvjetno rečeno, kavanski, ali spreman sam riskirati i ove pjesme pjevati u kavanama – kaže Bebek otkrivajući da ovakav radni polet nije osjećao od 70-ih kad su mu svi govorili kako pjesme poput "Selme" ili "Hopa cupa poskočit ću" ne mogu biti hitovi. Komentari publike na "Začarani krug" su pozitivni, a najviše hvale za novi Željkov izričaj imaju njegov djeca i supruga Ružica.
– Kad idemo na put, uvijek me pitaju jesam li uzeo CD sa svojim pjesmama. Rock-bend koji ih je osvojio bio je The Who. Kad sam im pustio njihove pjesme, počeli su se raspitivati što tekstovi znače i tada sam shvatio da su mi djeca genetski senzibilizirana za rock – veselo je ustvrdio. Otkrio nam je i tajnu svoje vitalnosti:
– Veliki je doprinos mom zdravlju i vitalnosti to što sam prije devet godina prestao pušiti i jako je bitno shvatiti da je količina hrane koju treba pojesti određena veličinom tanjura. Životnu energiju i moć produljuje i smijeh, zabava i pjesma. Sve što želim jest da me zdravlje služi što dulje i zato kad nazdravljam uvijek kažem u zdravlje, a ne živjeli.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Izvor: Ivana Carević/Vecernji.hr

Akademija-Art