Elizabeta Burg: Zadovoljna sam kako sam predstavila Hrvatsku

Već godinama o izborima ljepote u Hrvatskoj govori se da nisu ono što su bili devedesetih jer naše djevojke na svjetskim izborima redovito prolaze s nezapaženim rezultatima
 
No takvim komentarima stala je na kraj Slavonka Elizabeta Burg, aktualna Miss Universe Hrvatske, koja je na svjetskom izboru održanom u četvrtak ujutro po našem vremenu osvojila 11. mjesto. I to u konkurenciji od 89 djevojaka!
– Ponosna sam i zadovoljna kako sam predstavila Hrvatsku – poručila je Elizabeta iz Las Vegasa.
Policajac joj poželio sreću
Od 16 ljepotica koje su dosad ponijele titulu Miss Universe Hrvatske, Elizabetin plasman najveći je uspjeh. Studentica ekonomije i menadžmenta otvoreno je prije izbora priznala da se nada ulasku u top 15, što joj je i pošlo za rukom.
A njezini dani u Las Vegasu bili su posvećeni isključivo pripremama za natjecanje.
– Grad nisam mogla obilaziti sama, već smo organizirano i u grupi s ostalim djevojkama išle na razna snimanja, pa sam tako vidjela gotovo cijeli grad – kaže 19-godišnjakinja. Čim je sletjela na američko tlo, ističe, nije mogla ne primijetiti ljubaznost ljudi.
– Već na aerodromu policajac mi je poželio pobjedu na izboru. Ne znam radi li se samo o glumi i profesionalnosti, ali u svakom slučaju godi – sa smijehom će Elizabeta.
Strogo osiguranje
Obožavatelje je brzo stekla, a posebno ju je radovalo čuti njihove povike dok je na probama koračala pozornicom. Od djevojaka se najviše družila s Poljakinjom Marcelinom Zawadzkom i, kaže, nije primijetila nikakvu ljubomoru ni netrpeljivost među curama.
– Nisam osjetila da me ijedna djevojka izbjegava ili iza leđa ogovara, a vjerujem da je tako i s ostalima. Ponijela sam iz Hrvatske licitarska srca i bočice lavande i to sam im poklonila kako bi imale suvenir iz naše zemlje – ispričala je Slavonka koja je rijetko komunicirala s obitelji. – Kako je netko već nakon tjedan dana objavio listu s našim brojevima soba na internetu, organizator je iz sigurnosnih razloga zabranio sve pozive u sobe, ali s roditeljima i dečkom u kontaktu sam SMS-ovima i e-mailom.
Foto: HANDOUT
Izvor: Vecernji.hr